Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'De ce e ținut în pușcărie Daniel Dragomir în dosarul Black Cube'

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir Inquam Photos

Ion Cristoiu a făcut pe blog-ul său o serie de noi dezvăluiri din dosarul Black Cube. "De ce e ținut în pușcărie Daniel Dragomir? Pentru ca SRI să poată pune în scenă marele spectacol Codruța Kovesi denigrată de bandiţii de corupţi!", a spus Cristoiu.

"Marinela Dragomir a trimis procurorului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, o scrisoare deschisă prin care îi acuză public pe procurorii care instrumentează cazul soțului ei, Daniel Dragomir, de „tortură psihică, pentru a-l determina să recunoască faptele expuse de procurori”.

Documentul, trimis, probabil, tuturor redacțiilor bucureștene, a fost reprodus în extenso de multe site-uri și preluat de televiziunile de știri. În mod ciudat pentru unii, explicabil pentru mine, care știu Dosarul Black Cube, documentul, deși de maxim interes public, a fost trecut sub tăcere de agentura Binomului SRI-DNA din presă, potrivit mecanismului de propagandă bolșevică Știrile care nu există.

Am primit Documentul pe e-mail și l-am citit înainte de a fi reprodus pe site-urile presei minim independente. Dincolo de autodenunțul care e confesiunea de mai sus, deși cei de la Noua Securitate știu adevărul, mă văd obligat să declar, pentru cititorii mei, că nu Marinela Dragomir e cea care mi-a trimis e-mail-ul, fie și pentru că între mine și familia Dragomir nu e nici o legătură.

Daniel Dragomir e ținut în arest preventiv de 70 de zile sub acuzația de instigare la constituirea unui Grup infracțional organizat, prin acest Grup înțelegîndu-se 10 angajați ai firmei de business intelligence Black Cube, în frunte cu fondatorul și directorul firmei, Dan Zorella.

De ce a fost arestat prevetiv? De ce e ţinut în arest preventiv de atîta timp? Răspunsul trimite la interesele obscure care stau la temelia acestui abuz.

Citește și: Klaus Iohannis a SEMNAT: Legea inițiată de PSD a fost PROMULGATĂ

SRI, cel care a instrumentat Dosarul şi l-a pus în braţele DIICOT, suspectează că în spatele lui Daniel Dragomir s-ar afla niscaiva oameni de afaceri şi politicieni români, cei care au dat banii.

Arestarea preventivă, ţinerea în arest a lui Daniel Dragomir au drept scop constrîngerea acestuia de a spune sau de a inventa nişte nume de persoane. Şi la ce ar servi asta SRI-ului? se vor întreba şi pe bună dreptate cititorii. Răspunsul îl dă o precizarea care revine obsedant în toate Documentele date publicităţii de DIICOT în cazul Black Cube. Mai întîi în Mandatul de arestare preventivă a lui David Geclowcz, copiere pur și simplu de către judecător a unui pasaj din Rechizitoriul DIICOT: „Mobilul întregii activități infracționale a grupării a constat în încercarea de compromitere a imaginii procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, prin încercarea „de a găsi activități de corupție”.

În Comunicatul privind reţinerea lui Daniel Dragomir scrie negru pe alb: „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pentru realizarea unui scop infracţional precis, prin intermediul unei persoane, inculpatul Dragomir Daniel a intrat în legătură cu un suspect în cauză, reprezentant al companiei israeliene cu numele de marcă «BlackCube», căruia i-a împărtăşit strategia sa şi scopul urmărit, respectiv denigrarea unor persoane pe care le consideră responsabile pentru trimiterea sa în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie.”

Hopa! Cum ar zice nea Gigel de la Sculărie. Operațiunea Black Cube, comandată de Daniel Dragomir, e văzută de SRI, cel care a instrumentat Dosarul, nu ca apelul la mijloace ilegale pentru verificarea unor informații, ci ca o Operațiune de denigrare a Codruței Kovesi. Documentele de la Dosar arată că scopul principal al comenzii a fost verificarea unor informaţii şi nu denigrarea Codruţei Kovesi. Dar chiar dacă ar fi fost așa? De cînd și pînă cînd denigrarea Codruței Kovesi e ceva pentru care trebuie să stai 70 de zile în arest preventiv?

De ce se insistă pe denigrare?

1) Dacă e denigrare şi nu verificare, cade suspiciunea că a fost vorba de o comandă de la nivelul Preşedinţiei.

Potrivit Documentelor, Klaus Iohannis avea nevoie de un Raport cu dovezi privind corupţia Codruţei Kovesi şi nu de denigrarea şefei DNA.

2) Dacă e denigrare şi nu verificare, înseamnă că Fecioara Morală a Naţiunii iese din această afacere cu o statuie ecvestră, în genul celei de mult decedatei Jeanne d’Arc din Centrul Parisului, unde se strîng fanii lui Le Pen.

„Duşmani puternici”, după cum susţinea Protectorul Hans Kelmm, vor să-i ia capul Codruţei Kovesi. Se înţelege că aceşti „duşmani puternici” au pus la cale denigrarea variantei moldo-valahe a Fecioarei din Orleans Fecioara din Sfîntu Gheorghe. Cine sînt aceşti ” duşmani puternici”? Indiscutabil, corupţii. Ce se aşteaptă de la Daniel Dragomir? Să-i spună pe aceşti corupţi. Să vezi atunci spectacol pus la cale de SRI. Cu tema Fecioara din Sfîntu Gheorghe pusă pe rug de bandiţii de corupţi!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.