Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu face ACUZAȚII GRAVE: Secția de investigare a magistraților, în prima linie a statului paralel

Ion Cristoiu

Ion Cristoiu avertizează asupra unor scopuri ascunse ale OUG 7/2019 privind activitatea Secției de investigare a magistraților. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că această secție controlează Justiția, suspectând-o chiar că ar face parte din prima linie a unui stat paralel, potrivit Mediafax.

“Da, poate să fie în prima linie. Pentru că această secție controlează justiția. În perioada anterioară, dar și în istoria postdecembristă și a României, justiția a fost folosită întotdeauna și ca un instrument de răfuială politică. (…) justiția, și sub forma judecătorului, este folosită de răfuieli politico, zic eu, mafiote sau politice. În cazul de față aveam DNA. Venea DNA și te scotea din joc în sensul că te convoca la DNA ca politician, da? Dar, de data aceasta, această secție, este cea care controlează magistrații”, a afirmat Ion Cristoiu.

Citește și: Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'

Mai mult, el a subliniat că, prin controlul magistraților din rândul cărora fac parte procurorii militari, sunt controlate, de fapt, serviciile secrete.

“Dar, prin magistrați se înțelege în primul rând procurorii militari. Care procurori militari anchetează SRI-ul, serviciile. Deci, poți într-un fel, dacă ai instituția asta în mână, să controlezi, prin intermediul procurorilor militari, serviciile”, a spus Ion Cristoiu.

În aceste condiții, nu dă nicio șansă de câștig protestelor magistraților, secția de investigare acționând practic ca un ciomag. “Dacă aceasta este intenția aceste ordonanțe, de a proteja și de a întări secția, nu au nicio șansă. Nu au nicio șansă dacă interesul este ăsta. O să spuneți, dar de ce nu a apelat Dragnea la amnistie? Păi, pentru amnistie ce făcea? Îl aducea în prim-planul public pe Năstase…Pe când acum repet, eu nu știu dacă e așa, dar trebuie să fiu suspicios, trebuie să fim toți prudenți, s-ar putea ca această instituție să fie chiar ciomag”, a susținut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a explicat că indirect se creează o presiune asupra magistraților, iar în cazul unor dosare grele, în care sunt implicați lideri importanți, vor analiza serios dacă vor să-și creeze probleme.

“Ea poate să creeze o formă de presiune asupra magistraților, indirectă, încât magistrații când ajung în fața unui proces al unui lider PSD… se gândesc de două ori: , nu-i așa? . Adică, între a te chema ăia prin anchete la secție, care nu dă socoteală nimănui, și a închide ochii la un proces al lui Dragnea, e așa de dificil? Dacă închizi ochii nu-ți spune nimic….”, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a avertizat că lipsa unui control asupra secției de investigare a magistraților permite comiterea unor abuzuri ceea ce face din ea o instituție periculoasă.

“Este o instituție foarte primejdioasă, cel puțin ca potențial. Poate că nu asta urmăresc ei, dar noi trebuie să fim atenți când se creează asemenea instituții care scapă controlului. Eu nu știu de ce nu este controlată instituția asta! Că, teoretic, secția de la DNA era controlată de șefa DNA. Este foarte important acest lucru. În orice democrație autentică trebuie să găsești întotdeauna, să nu lași nicio instituție, niciun om, niciun partid să zburde. Trebuie tot timpul, ca în America, să fie sub control. Adică, să se gândească înainte de a face ceva, magistrațul, ăsta de la secția asta, ofițerul de la SRI, dacă încalcă legea i se întâmplă ceva. În momentul în care el știe că nu i se întâmplă…poate să comită abuzuri (…) Poate că nu comite, dar eu trebuie să fiu suspicios față de ea”, a conchis Ion Cristoiu.

Mai multe parchete și judecătorii din țară, dar și din Capitală și-au suspendat activitatea în semn de protest față de ordonanța de urgență pe legile justiției, adoptată de Guvern fără consultarea magistraților. Reprezentanții societății civile din CSM le-au solicitat joi magistraților din parchete și judecătorii, care au anunțat suspendarea activității, să renunțe la proteste, precizând că abordarea conform căreia se vor trata cauzele urgente reprezintă o restricționare a accesului la justiție.

Emisiunea “Gândurile lui Ion Cristoiu” va fi difuzată duminică, 3.03.2019, de la ora 17:00 pe MEDIAFAX și Gândul.info

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.