Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu face praf ședința Consiliului Național al PSD

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu spune ca PSD a inregistrat prin Consiliul National al partidului un esec mai mare decat pierderea alegerilor prezidentiale.

"Consiliul Naţional a adoptat printre altele o Rezoluție crucială pentru viața partidului și chiar pentru viața unor lideri ai PSD: Integritate și responsabilitate politică. E faimoasa decizie, luată de un grup restrîns din conducerea PSD,d acă nu chiar doar de Victor Ponta, de sancționare rapidă a celor înhățați de DNA, chiar și a celor care sunt doar în faza urmăririi penale. Această Rezoluție a fost adoptată în unanimitate (!!!), fără dezbateri pro și contra, deși, după opinia mea, ele implică şi unele riscuri, printre care decapitarea PSD de  Binomul SRI-DNA  se distinge de departe drept cel mai grav. Judecînd după  acest vot, membrii Consiliului ar fi putut aproba în unanimitate, fără dezbateri, la fel de bine, o Decizie prin care toți cei din sală urmau să se auto aresteze preventiv. Cu excepția lui Victor Ponta, desigur", a scris Ion Cristoiu intr-un editorial din EVZ.

"Cînd candidatura lui Victor Ponta a fost votată de Consiliul Naţional de la Craiova şi apoi de Congresul de la Alba Iulia, am scris că e o gravă încălcare a Statului şi, îndeosebi, o repetare de către PSD a marii erori comise de toate partidele din România:

Transformarea organismelor de conducere colectivă în simple executante cu spectacol ale unor decizii luate în cerc restrîns.

Aceasta a fost una dintre marile cauze ale eşecului din 16 noiembrie 2014:

Absenţa democraţiei interne de partid.

Activitatea conducerii PSD de la Consiliul din 2013 pînă acum, deciziile majore luate  n-au avut parte de o dezbatere democratică în Consiliu.

Consiliul s-a reunit nu pentru a judeca activitatea grupului restrîns care conduce PSD, ci pentru a aproba în chip automat  aprecierile şi deciziile acestui grup restrîns.

Un eșec mai mare decît pierderea prezidențialelor!", a mai scris Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.