Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu: 'Fenomenul de strângere în jurul puterii, care controlează lupta cu pericolul,se micşorează'

ion cristoiu

Ion Cristoiu afirmă că nu crede în sondajele de opinie în care PNL-ului, partidul de guvernământ, i se atribuie un anumit scor electoral şi subliniază că, indiferent dacă sunt corecte sau nu, acestea nu au nicio valoare, anunță MEDIAFAX.

„Nu am încredere în sondaje şi pentru că ele servesc fie grupării Orban, 'iată, triumfăm în sondaje', fie grupărilor adversare din PNL care arată . Dar, indiferent că sunt corecte sau nu, aceste sondaje nu au nicio valoare deoarece se referă la o perioadă în viteză. Ele nu pot să exprime o fişă deoarece starea de spirit, disponibilităţile electorale, capitalul electoral se schimbă de la o zi la alta”, a explicat jurnalistul.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

Ion Cristoiu arată că, în ciuda încercărilor cioclilor apocaliptici de a menţine starea de teamă, ne apropiem tot mai mult de o viaţă politică normală, iar cei care s-au strâns în jurul puterii în lupta contra pericolului acum se distanţează.

„Oricât ar încerca cioclii apocaliptici să menţină ideea de pericol, este clar că românii s-au relaxat. Avem de-a face cu o izolare originală, cum spunea un jurnalist la mine pe blog, românii gata, au renunţat demult la izolare şi-atunci ne apropiem tot mai mult de o reîntoarcere la viaţa politică normală. Cum spun sociologii around the flag, adică fenomenul de strângere în jurul puterii, care controlează lupta cu un pericol se micşorează. Oamenii vor începe să-şi deplaseze atenţia de la liderii, demnitarii, ce a mai zis Nelu Tătaru, Raed Arafat va deveni tot mai puţin important şi va fi important şi ce spune Opoziţia şi ce spun şi cei care critică Guvernul deoarece va veni tema relansării economice”, a susţinut publicistul.

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Ion Cristoiu adaugă că după ce criza generată de coronavirus va trece, atunci atenţia oamenilor nu se va mai îndrepta către cei care au gestionat această criză, ci spre cei care au în mână frâiele relansării economice.

„În al doilea rând, aceste sondaje nu au nicio valoare deoarece perioada de criză a adus în prim-plan un capital uriaş oamenilor care au gestionat criza. Raed Arafat, Nelu Tătaru, Alexandru Rafila, Marcel Vela. În momentul în care această criză dispare, mai ales din conştiinţe, oamenii nu se vor mai uita la televizor să-l vadă pe Nelu Tătaru. Ce să mai spună? În momentul în care pe televiziuni o să dispară tema pericolului coronavirusului, chiar dacă în realitate acel pericol va fi, atunci o să dispară şi criza. Şi atunci oamenii vor fi interesaţi să se uite la ministrul Economiei sau la ministrul Agriculturii pentru că pentru că agenda publică din perioada următoare, deja a început, este concentrată pe relansarea economică. Asta va face ca viaţa politică să revină la normal”, a mai spus jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.