Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu iese la atac, după ce a fost acuzat că a fost colaborator al Securității: a dat în judecată CNSAS

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu anunță că a dat în judecată Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, asta după ce a fost acuzat de istoricul Mădălin Hodor că ar fi fost colaborator al Securității.

Citește și: Curtea Constituțională a DECIS: Laura Codruța Kovesi poate fi REVOCATĂ

„În anul 2010 am câștigat un proces cu Corneliu Vadim Tudor după ce acesta a susținut public că eu aș fi fost colaborator al Securității. Instanța a cerut atunci de la CNSAS toate documentele legate de mine, CNSAS a întrebat și la SRI, și nicăieri nu s-a găsit nimic. Domnul Hodor m-a adăugat, prin acuzații fără probe, pe lista celor 200 de persoane din lista dată publicității”, a declarat Ion Cristoiu, ieri, pentru EVZ.

Hodor a prezentat, pe 12 aprilie 2018, în „Revista 22” o listă cu 200 de persoane despre care a spus că au fost colaboratori ai Securității, printre care preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, consilierul BNR Adrian Vasilescu, jurnalistul Cornel Nistorescu şi sociologul Dorel Abraham. După o anchetă internă, CNSAS a votat suspendarea acreditării de cercetător a lui Hodor și l-a acuzat pe acesta de nerespectarea unor norme interne.

Scurgere

Ion Cristoiu a explicat pentru EVZ că a dat în judecată și CNSAS-ul, tot azi, pentru scurgerea de documente. „Am dat în judecată și CNSAS pentru că principalul vinovat în publicarea listei este instituția. Este greu de imaginat că cineva poate să umble prin birouri, să ia hârtii și să le publice. E ca și cum cineva ar scoate dintr-un sediu al Poliției h'rtii despre un cetățean. De asemenea, acțiunea de suspendare a lui Hodor este ca o mângâiere a CNSAS”, scrie Ion Cristoiu, pe blogul personal.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.