Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, ieșire SPUMOASĂ după discursul lui Klaus Iohannis: Pe ei îi păzește Pahonțu cu baioneta, gata să taie virusul în două ca pe un tăițel

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu analiează discursul președintelui Klaus Iohannis de ieri. Cristoiu spune că șeful statului ar fi trebuie să le vorbească românilor liber, având în vedere că discursul său nu conținea date științifice.

"Ca și Mesajele anterioare și acesta a lăsat o puternică impresie de rutină, de mișcare de bielă-manivelă, de inițiativă sugerată de consilierii sănătoși de Coronavirus (pe ei îi păzește Pahonțu cu baioneta, gata să taie virusul în două ca pe un tăițel) în genul Șefu, trebuie să facem și noi ceva, să dăm țării un Mesaj, ca să vadă țara că sînteți viu! Aceleași cuvinte goale, aceleași clișee, și aceleași sfaturi ale medicului – să stăm în casă, să ne spălăm pe mîini.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Germania a confirmat 4.764 de cazuri noi de coronavirus

Nimic despre ce-a făcut pînă acum statul român, pe care-l conduce, în lupta cu pandemia.

Nimic despre ce va face statul român în zilele următoare pentru traversarea Crizei. Că e o perioadă dificilă, că trebuie să suportăm încălcări ale libertății de mișcare, că mor și vor muri oameni – asta știm de la toți cei care apar la televizor, de la medici pînă la politruci. Dar ce măsuri ia statul român în afară de a pune Poliția să strige pe străzi în megafoane, la miezul nopții, trezind copii din somn, Stați în case! și în afară de a scoate taburile și tancurile împotriva celor care încalcă ordonanțele militare, n-am aflat. Klaus Iohannis e președintele țării. Aflați în prima linie a luptei, medicii, gunoierii, casierițele, farmacistele, șoferii din transportul în comun, își riscă sănătatea pentru ceilalți români. Cei mai mulți pe un salariu de mizerie. Klaus Iohannis beneficiază de privilegii de lux. Ca să se miște prin București nu trebuie să ia metroul. Dar, el, el ce face pentru țara asta în afara unor mesaje de apă chioară? Mesajul prezidențial s-a vrut unul de îmbărbătare a Națiunii. Pentru a fi de îmbărbătare, Mesajul trebuia să se refere la măsurile luate și la cele care vor fi luate. Măsuri pentru care trebuia să garanteze șeful statului", scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.