DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ion Cristoiu îl atacă dur pe Ludovic Orban, în cazul procesului liderului PNL: 'Un porumbel împușcat în aripă de DNA'

cristoiu

Ion Cristoiu vorbește a scris pe blog-ul său despre procesul lui Ludovic Orban în care acesta este acuzat că și-a folosit influența pentru a obține foloase necuvenite, și cererea sa înaintată luni de a fi audiat la termenul următor în dosarul de corupție de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cristoiu atrage atenția asupra atitudinii liderului PNL față de procesul în care este implicat, făcând o paralelă între declarațiile sale de la începutul anchetei în care susținea că este victima unui abuz DNA, și poziția sa pasivă prezentată în momentan față de acest lucru.

"Prezența unui lider politic pe banca acuzării, alături de hoți de buzunare și de tîrfe care prestează ilegal pe Șoseaua de Centură nu mai constituie de mult o surpriză. De cînd DNA e folosit ca instrument de chiuretaj politic, au fost trimiși în judecată miniștri, premieri, procurori generali, fiice de foști președinți. Cum se întîmplă de obicei în bazele militare americane din Lumea a treia, numai colaboraționiștilor locali, ca de exemplu, șefa DNA, nu li se întîmplă nimic.

Citește și: Cristi Borcea și Victor Becali au trecut la munca de jos, în pușcărie: Cum încearcă cei doi să-i înduplece pe judecători

Așadar, în sine, prezența președintelui PNL de începutul anului școlar, într-o sală de tribunal și nu într-o sală de școală, n-are nimic deosebit. Deosebită, fantasmagorică e ipostaza lui Ludovic Orban. Ludovic Orban e șeful unui partid înhămat la birja Codruței Kovesi. Nu există intervenție publică în care comunicatorii PNL să nu stea drepți în fața, să n-o spele cu limba pe Codruța Kovesi, să nu se propună drept centura de castitate a Fecioarei Morale a Națiunii.

Toate acestea la ordinele lui Ludovic Orban, un politician mărunt, cu idei puține, dar fixe, între care se numără și cea potrivit căreia misiunea principală a PNL e apărarea Codruței Kovesi și a clubului de aventurieri concretizați de procurorii DNA.

Folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuielile politico-mafiote ale Binomului apare în România ultimului timp ca o axiomă.

Dezvăluiri ale victimelor, venite și pe fondul unei treziri la viață a democrației călcate în picioare de sergenții majori mesianici, investigații ale presei minim independente, publicarea de documente ținute pînă acum la secret, au semnalat existența unor abuzuri incredibile ale procurorilor DNA.

Un partid normal, condus de lideri autentici, ar fi admis că DNA a comis abuzuri și, fără a pune la îndoială lupta împotriva corupției, ar fi avansat propuneri legislative menite a restabili statul de drept.

N-a fost și nu este cazul PNL.

PNL și-a propus să fie partidul politic al Binomului.

Se bate la acest capitol, pentru a intra în grațiile Sistemului, cu USR.

Nici o nuanță la acest partid în sprijinirea necondiționată a DNA.

Nici o gîngureală minimă față de abuzurile procurorilor DNA, devenite deja un loc comun al presei independente.

La o emisiune de la TVR, la care am fost și eu prezent, Ludovic Orban s-a manifestat ca un bodyguard la DNA mult mai harnic chiar decît ziariștii Diviziei Presă.

Orice strădanie a celor din studio de a-i atrage atenția că multe dintre dezvăluiri mărturisesc o tulburare a statului de drept, tulburare față de care PNL, formațiune tradițional apărătoare a drepturilor omului, ar trebui să ia atitudine, s-a dovedit zadarnică. De parcă ar fi citit mesajele trimise din Pădurea Băneasa, Ludovic Orban zdrăngănea și iar zdrăngănea la mandolină manele în cinstea DNA.

De ce insistam noi, cei din studio, să obținem de la Ludovic Orban dacă nu o critică, atunci măcar o grimasă împotriva abuzurilor DNA?

Pentru că era președintele PNL?

Nici vorbă.

PNL e un partid marionetă a lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis l-a trimis în Opoziție.

Prin SRI, Klaus Iohannis a manevrat în așa fel încît conducerea PNL să fie mai apă chioară decît el în materie de politică.

De la un partid ca PNL nu te poți aștepta la altceva decît la îngînări dulci ale celor nespuse de Klaus Iohannis.

Insistam să obținem de la Ludovic Orban o nuanță măcar la teza DNA e salvarea României! rostită cu ochii închiși din simplul motiv că președintele PNL se prezentase drept o victimă a abuzurilor DNA.

Să reamintim că Ludovic Orban a fost pus sub acuzare și trimis în judecată de procurorii DNA înaintea alegerilor locale, după ce distinsul își anunțase candidatura la primăria București. Pentru că aveau nevoie de un scor bun pentru candidatul lor – liderul USR – Serviciile au folosit DNA în cadrul tradiționalei scoateri din joc a unui politician prin transformarea peste noapte a acestuia în penal. Achitarea de către prima instanță a adîncit suspiciunea că Ludovic Orban a fost lucrat în cadrul folosirii luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote.

Ludovic Orban a susținut chiar din debutul anchetei că e nevinovat, că e victima unui abuz.

Un om care susține că e victima unui abuz al DNA, dacă nu vrea să pară idiot, se angajează într-o luptă deschisă pentru ca aceste abuzuri sa nu mai fie posibile.

Dacă e și lider de partid precum Ludovic Orban, e obligat la așa ceva de chiar condiția sa de politician.

E greu de crezut că un om se poate considera victima unui abuz fără trage din asta concluzia unor măsuri pentru evitarea abuzurilor în genul celor cărora le-a căzut el victimă.

Luni, 11 septembrie 2017, Ludovic Orban a fost prezent într-o sală de judecată și nu într-o sală de școală, pentru că procurorii DNA au făcut recurs la decizia de achitare. Dacă însăși deschiderea dosarului a fost un abuz, atunci recursul nu poate fi altceva decît un abuz și mai mare, fie și pentru că tîrăște prin judecăți un lider de partid.

Momentul de luni prin asta a fost ieșit din comun.

Un lider de partid care continuă să susțină necondiționat abuzurile DNA a fost adus în fața instanței de un abuz al DNA.

Citește și: CUTREMUR în justiție: Denunțul care îi poate ÎNFUNDA pe Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi

Cum a reacționat Ludovic Orban în fața acestei provocări?

Dînd de pămînt cu procurorii DNA?

Cerînd, pe baza experienței sale de victimă, măsuri legislative pentru ca astfel de abuzuri să nu mai fie posibile?

Evident, nu.

Ludovic Orban, abuzatul, a zis următoarele:

„Apelul DNA nu aduce absolut nimic nou, nu evidențiază nicio latură nouă și nu are niciun fel de argument, parcă este făcut să creeze probleme suplimentare fără niciun fel de motiv serios. S-a arătat în cursul cercetării judecătorești că nu eu am fost acela care am solicitat întâlnirea cu domnul Urdăreanu, că nu după desemnarea mea ca și candidat ca primar am fost contactat de domnul Urdăreanu, invitat la el acasă unde am fost înregistrat. Dar elementul esențial este acela că din înregistrări reiese cu precizie că nu mi-am folosit în niciun fel, nici măcar aluziv, așa-zisa influență a funcției de conducere în partid”.

Cîtă grijă la abuzat ca nu cumva să se creadă că el denunță un abuz al DNA împotriva sa!

Parcă n-ar fi la proces în urma unui abuz.

Parcă l-a trimis DNA cu bilet de favoare la bordel!

Atît?

Da, doar atît!

Un scîncet repede ascuns, să nu se vadă nici măcar că suferă.

Acesta e cel care conduce PNL.

Un porumbel împușcat în aripă de DNA și care continuă să gîngurească a alint față de DNA.

Cum să credem că sub conducerea lui Ludovic Orban PNL va lupta pentru statul de drept în România, pentru curmarea abuzurilor la care sînt supuși oamenii simpli, cînd președintele partidului deși se pretinde victima unui abuz nu îndrăznește nici măcar un sughiț împotriva abuzurilor DNA?", a scris Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.