Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu îl MITRALIAZĂ pe Florin Cîțu: Câtă vreme conduce PNL, partidul NU va crește în sondaje

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că PNL nu va crește în sondaje câtă vreme e condus de Florin Cîțu. Cristoiu comentează cel mai nou sondaj CURS, în care PNL se situează pe locul 3 în intenția de vot. Cristoiu spune că scăderea în sondaje a PNL e accelerată și de guvernarea alături de PSD, pentru că percepția publică e că PNL nu vine cu proiecte și inițiative utile.

Sînt mai multe explicații ale acestei situații, deloc confortabile, pentru ­PNL. Vom trece în revistă doar cîteva:

1) În cadrul Coaliției de Guvernare se remarcă înainte de toate o relație deja de rutină între PSD și PNL:

PSD vine aproape zilnic cu inițiative, cu propuneri.

PNL se mulțumește să reacționeze la aceste inițiative.

Reacțiile PNL sînt exprimate, fără excepție, de Florin Cîțu, președintele partidului. Florin Cîțu n-are pic de talent de politician. S-a văzut asta după ce n-a mai fost premier. Toate reacțiile PNL la inițiativele PSD sînt de combatere, de negare. Formulate însă de Florin Cîțu ele iau aspectul unor bombăneli ininteligibile sau și mai rău al unor scîncete. În nici un moment Florin Cîțu n-a explicat temeinic pe înțelesul Poporului de ce nu e de acord cu o anume inițiativă a PSD. S-a creat astfel impresia unui cîrtitor față de inițiativele PSD. Pe de o parte, a unui cîrtitor, de-al dracului, pe de alta, ale unui cîrtitor care lucrează împotriva premierului Nicolae Ciucă pentru a destrăma Coaliția.

2) Chiar de la formarea Guvernului, PSD s-a bazat pe imaginea unui partid matur, serios, care, o dată intrat într-o Coaliție de Guvernare, face tot ce-i stă în putință pentru ca ea să supraviețuiască. Deși presa USR-istă a făcut mare caz de ostilitatea electoratului PNL față de noua Coaliție, adevărul e că și electoratul de Dreapta în marea lui majoritate a ajuns la concluzia că în împrejurările dificile din ultima vreme România are nevoie de o Coaliție de Guvernare puternică. A funcționat și o reacție de bun simț. Ceva în genul, Dacă tot au făcut-o, hai să vedem cum merge! Poziția foarte bună a lui Nicolae Ciucă în sondaje trebuie explicată și prin imaginea sa de om care ține Coaliția în picioare. PNL n-a sesizat acest credit acordat de electorat Coaliției. Liderii PNL nu ostenesc nici acum, după două luni de la formarea Coaliției, să denunțe greșeala de a se fi aliat cu PSD, să atace pe miniștrii PSD. Românii s-au săturat de certurile celor de la Guvernare. Ei au pus și pun ineficiența unei guvernări și pe seama certurilor din Coaliție. Ușor de presupus că multe slăbiciuni ale actualei Guvernări sînt puse pe seama neînțelegerilor. Cum PNL trece drept partenerul scandalagiu, slăbiciunile Guvernării actuale sînt puse pe seama PNL.

Și aici responsabilitatea aparține lui Florin Cîțu. De la instalarea ca președinte al PNL, Florin Cîțu n-a lăsat o clipă impresia că e președintele partidului. Electoratul de Dreapta îl compară automat cu Ludovic Orban. Diferența e uriașă. Ludovic Orban s-a manifestat ca lider autentic al Partidului. Florin Cîțu, cel mult, ca purtător de cuvînt al PNL.

3) Nu în ultimul rînd PNL nu crește în sondaje din cauza situației schizofrenice din Partid.

Premierul nu e și președinte al PNL. Prin urmare, nu se poate ști în nici un moment cîte din acțiunile lui Nicolae Ciucă sînt ale unui premier al întregii Coaliții, și cîte ale unui premier doar al PNL. Imaginea de bun premier a lui Nicolae Ciucă merge la capitalul PSD și nu de la cel al PNL. Poate și pentru că Nicolae Ciucă lasă impresia că ascultă de Klaus Iohannis, ba chiar și de PSD, dar în nici un caz de Florin Cîțu sau de PNL.

Concluzia indiscutabilă: Cîtă vreme Florin Cîțu va fi președinte al Partidului, PNL nu va urca în sondaje. De picat, va pica, dar de suit, nu, scrie Ion Cristoiu pe site-ul său.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.