Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu îl nimicește pe președintele Academiei Române: 'Este unul dintre cei mai mari impostori din România'

Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu îl nimicește pe Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, numindu-l „cel mai mare impostor al României” și îi critică dur lipsa de curaj. Iată care sunt argumentele lui Ion Cristoiu:

„Domnul Adrian Severin a publicat un articol în care povestește că trebuia să participe la lansarea unei cărți la Academie și acolo, după ce s-a acceptat programul, l-a invitat și autorul, a primit un telefon și i s-a zis să nu mai vină. De ce? Păi, era de așteptat, deoarece domnul Severin are poziții interesante, mai aparte în aceste conflicte care zguduie lumea. Și domnul Severin acolo spune că a fost o dezamăgire pentru el Ioan Aurel Pop. Stimate domnule Severin, eu despre Ioan Aurel Pop cred că mi-am făcut un stindard din a spune încă o dată că este unul dintre cei mai mari impostori din România!

Unde te duci mi se spune despre domnul Aurel Pop. Mai țineți minte ce-a zis Ciolacu: ‘sunt și alți oameni de stânga în România, oameni care sunt autentici de stânga. E o încântare să vorbești cu Ioan Aurel Pop, un om de stânga complet, un om care gândește…”. Stimați telespectatori, e un căcăcios. Această chestie în care nu i-a dat voie lui Severin se participe la lansarea unei cărți, încă o dată îmi confirmă ce am spus. Severin îi cere demisia; nu înțelegeți că el e un nenorocit? De unde dracu’ a ieșit această glorie? N-a făcut nimic! A scris niște cărți. Bun, și? De unde a scos și Ciolacu chestia asta? Nu face nimic.

Normal era acum, că ați auzit ce s-a întâmplat cu Bojdeuca, Academia să facă dezbatere, când s-a ivit chiar și chestiunea cu istoria evreilor, Academia face dezbatere. Nu știu, să facă o dezbatere acum față de Orientul Mijlociu, adică anumite lucruri pe care statul român nu le poate face, pe care partidul de guvernământ nu, guvernul nu, Ministerul Culturii nu, le face Academia, împreună cu Biserica Ortodoxă. Mai mult, Academia spune ‘bă, sunt academicieni; oamenii au vrut să facă o dezbatere de ce istoria evreilor’. Nu, este un căcăcios, a făcut din această Academie cea mai slugarnică de instituție din România și cea mai bună dovadă este că Adrian Severin trebuia să participe la lansarea unei cărți la Academie, au fost de acord, l-a invitat autorul, și a primit un telefon de la conducerea Academiei: ‘Domnule, e bine să nu veniți’. Ați înțeles de ce. A zis Ioan Aurel Popa ‘Aoleu, vine Severin și Severin nu e cu Zelenski, și Severin nu e cu Ciolacu, și Severin nu e cu Bibi Netanyahu. Aoleu, fuga’ și s-a vârât sub masă.

I se cere acum demisia? El demult trebuia să demisioneze. Eu n-am nimic împotrivă dacă rămâne, dar faptul că în România se creează acest trend, că spuneau unii despre el că ‘uite, dom’le, ce suveranist’, ‘avem noi un candidat la președinție: Ioan Aurel Pop. E nemaipomenit, uite cum vorbește el despre suveranitate’… Vorbește, mă, dar când e vorba de făcut… Cum să fie ăsta președintele României, dacă el n-are curaj. Ce mă dacă venea Severin? Poate că venea și vorbea despre Rusia, bun, și? Severin are o poziție  extraordinară, e chiar un foarte bun gânditor al lumii de azi. Sigur că nu e Armand Goșu, nu e ca ăia de la Institutul Academiei, nu e Iulian Chifu, nu e Cioroianu, din ăștia care sunt clănțeii puterii la ora actuală. Severin vine și cu un alt punct de vedere și i-am luat și eu interviu și este foarte bun. Nu, să nu cumva să vină Severin, vai de mine.”, spune Ion Cristoiu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.