Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu intervine în scandalul momentului: 'Șefa DNA a murit! S-a născut un om politic!'

ion cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu intervine în scandalul momentului, comentând într-o postare pe blogul personal conferința de presă susținută de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Acesta susține că evenimentul de la DNA a fost „o mare lovitură”, subliniind că Laura Codruța Kovesi a convocat această conferință de presă „nu în calitate de șef al DNA, ci în calitate de om politic și, mult mai important, de previzibil candidat la președinția României”.

„(...) După emisiune, am revăzut stenograma conferinței de presă, mi-am reamintit imaginile transmise în direct, m-am mai gîndit și mi-am dat seama c-am greșit polemizînd cu Bogdan Chiriac. Judecasem conferința de presă de pe pozițiile unui telespectator căruia trucurile folosite de Codruța Kovesi, minciunile cu ochii larg deschiși, încălcarea Legii (a citat dintr-o înregistrare care e probă într-un dosar), i-au sărit în ochi.

​Am considerat că șefa DNA a iscălit această premieră absolută în destinul ei de șefă a DNA, pentru a răspunde acuzațiilor aduse DNA după Scandalul de la Ploiești, încercînd să ne convingă de netemeinicia acuzațiilor.

BUBUIE nervii în PSD: Marian Oprișan îl ACUZĂ pe Liviu Dragnea că vrea să-l schimbe de la șefia CJ Vrancea

În realitate, Codruța Kovesi a convocat această conferință de presă nu în calitate de șef al DNA, ci în calitate de om politic și, mult mai important, de previzibil candidat la președinția României din partea Dreaptă a eșichierului politic.
Judecată astfel, conferința de presă, un dezastru dacă o raportăm pe Codruța Kovesi la postura de șef al DNA, a fost o lovitură, o mare lovitură.
Ea ne-a făcut cunoștință cu un om politic, desigur, un om politic român, care se adresează românilor, exploatîndu- le cu brio marile slăbiciuni, precum patima paranoică pusă în poziția față de oamenii politici, identificarea scenei politice cu scena unei chelfăneli de mahala, absența totală a spiritului critic, preferința bolnăvicioasă pentru slogane, pentru clișee, pentru repetarea lor papagalicească:

Înfiinţarea comisiei de anchetă pe SPP, DESFIINŢATĂ de Opoziţie: 'Un demers INUTIL, de imagine...'

1. Prin însuși faptul de a ține o conferință de presă, ea a creat un eveniment senzațional, a cărui noutate absolută a făcut ca puțini telespectatori să mai fie atenți la ce spunea și, prin urmare, puțini telespectatori au sesizat că practic ea n-a zis nimic.
2. A jucat cu brio comedia transparenței, a deschiderii, a respectului față de presă, chiar și față de cea ostilă, manifestă prin întrebări tendențioase sau prin reluarea acelorași întrebări. Lovitura a fost cu atît mai mare cu cît pînă acum Codruța Kovesi a lăsat impresia unei dușmane a presei care o critică și a unei dulcici față de presa care o cîntă. Brusc, pînă și cei mai mari adversari din presă au descoperit un personaj respectuos cu jurnaliștii, scutit de ranchiună, gata să-și scoată pălăria în fața presei. Nimic nu dă gata presa decît impresia că un politician o respectă, că-i face temenele.
3. Asemenea tuturor politicienilor români, Codruța Kovesi a dovedit că poate să mintă în direct, privindu-te în ochi fără să clipească, să mintă ca și cum ar respira.
4. A exploatat cu mare talent una dintre slăbiciunile de fond ale românilor. Cea de a urmări un personaj politic nu pentru a-i supune aserțiunile verificării critice, ci pentru a se convinge încă o dată fie de măreția, fie de ticăloșia respectivului. Codruța Kovesi nu s-a adresat cetățeanului român minim lucid. Ea s-a adresat electoratului TeFeList, electoratului anti-PSD, cel care ar fi fost în stare să-l voteze pe Klaus Iohannis și dacă acesta s-ar fi prezentat în campanie sub forma unui cadavru.
Acest electorat mestecă sloganele fără noimă, e convins că toți cei considerați de el drept corupți trebuie să fie împușcați fără judecată, că vorba lor, numai așa vom reuși să curățăm țara de hoți! Tot mai dezamăgit de Klaus Iohannis acest electorat și-a găsit în Codruța Kovesi idolul. Luptă pe viață și pe moarte cu corupții, evident, cu cei din PSD, apără Justiția de asaltul Penalilor bla, bla, bla.
5. S-a preocupat nu de adevăr, cum fac toți politicienii în intervențiile lor publice, ci de satisfacerea propriului electorat. Tot ceea ce voiau să audă TeFeLiștii a zis Codruța Kovesi la conferința de presă. După dezvăluirile din presă, TeFeLiștii erau descumpăniți, mai ales că dinspre forțele anti-PSD nu venea nici un semn de luptă pe viață și pe moarte împotriva a ceea ce Divizia Presă numea Complotul PSD împotriva DNA.
6. Politicianul român are arta desăvîrșită de a evita concretul, faptul exact, verificabil, atît în promisiunile electorale, cît și în acuzațiile aduse adversarilor. Miecuri seara, ori de cîte ori venea momentul unui răspuns precis la o întrebare precisă Codruța Kovesi trecea imediat la generalități lozincarde.
Trăgînd linie și adunînd, pot spune că, în postura de Istoric al clipei, miercuri seara am fost martorul unui eveniment de excepție: Șefa DNA a murit! S-a născut un om politic!”, scrie jurnalistul pe blogul personal.

În conferința de presă de la DNA, Laura Codruța Kovesi a lămurit informațiile cu privire la o posibilă intrare a sa în politică.

”Pentru liniștea multora, nu o să intru în politică. Sunt multe alte lucruri de făcut.” a afirmat procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.