Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, întrebare cheie: A spionat SRI-DNA echipa lui Ponta în favoarea lui Iohannis?

iohannis ponta

Ion Cristoiu ridică o întrebare cheie în politica românească, mai ales după cele mai recente zvonuri potrivit cărora Klaus Iohannis ar fi beneficiat de sprijinul SRI pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Pentru că Sebastian Ghiță, om important în campania electorală prezidențială în echipa lui Victor Ponta, a fost interceptat de DNA, Cristoiu se întreabă dacă nu cumva binomul SRI-DNA a spionat echipa lui Ponta în favoarea lui Iohannis.

”Grație practicii ilegale a DNA de a da pe șest presei de casă a Binomului SRI-DNA documente din dosarele abia făcute, deseori, documente pe care nu le-au văzut nici Acuzatul și avocații săi, din Stenogramele dosarului întocmit de DNA lui Sebastian Ghiță, că deputatul era interceptat de SRI, printre altele, în zilele de 3 noiembrie 2014 și 14 noiembrie 2014.

Știți ce se întîmpla în aceste zile?

Se desfășura campania electorală pentru turul al doilea al prezidențialelor!

Rămăseseră în confruntare Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Știți ce era Sebastian Ghiță între cele două tururi?

Un personaj deosebit de important pentru campania lui Victor Ponta:

Membru al echipei de campanie și apropiat al candidatului PSD, patronul România tv, post de televiziune care-l sprijinea pe Victor Ponta și-l ataca pe Klaus Iohannis.

Despre implicarea Trioului SRI –DNA- ÎCCJ în Diversiunea care a fost aducerea lui Klaus Iohannis la Cotroceni am mai spus și am mai scris.

Pentru ca Trioului să-i iasă Diversiunea se cerea ca SRI să știe ce fac adversarii politici și chiar să transmită echipei de campanie a lui Klaus Iohannis date privind intențiile echipei lui Victor Ponta.

În emisiunea de la B1tv, Sebastian Ghiță a anunțat că-i va cere lui Georgian Pop, președintele Comisiei de control al SRI, să investigheze cîți parlamentari, politicieni, primari, șefi de consilii județene au fost interceptați în timpul campaniilor electorale sub pretextul unei suspiciuni de corupție.

Prin asta, Sebastian Ghiță a amorsat o grenadă politică:

Dacă reușește să întrunească Comisia în această chestiune, există posibilitatea să se obțină de la SRI numărul politicienilor interceptați în campaniile electorale.

Dacă pe o campanie numărul e de zece, hai, 15, mai treacă meargă.

Dar dacă e 100, sau chiar două sute?

Afacerea Watergate din 1972 a zguduit America, deoarece Operațiunea comandată de Richard Nixon, îndeplinită și de foști ofițeri CIA, încălca grav un principiu de esență al democrației americane:

Păstrarea strictă a bătăliei electorale în hotarele legii.

Operațiunea viza instalarea de microfoane la sediul de campanie al Partidului Democrat pentru ca Richard Nixon, candidatul Republicanilor, să știe în orice moment ce plănuiau adversarii săi politici.

Nu numai Stenogramele discuțiilor lui Sebastian Ghiță, dar și alte stenograme, date publicității chiar de Binomul SRI-DNA, ne atrag atenția că politicienii români, unii chiar șefi de partide, precum Crin Antonescu, au fost interceptați în campania electorală. E mai mult decît interesant că în multe cazuri Stenogramele n-au nici o legătură cu Dosarul pe care Binomul pretinde că l-a slujit.

De altfel, chiar darea lor pe șest la presa de casă spre publicare ține de un scop de bătălie politică:

Terfelirea imaginii unui adversar din politică sau din presă al Binomului.

Motivate sau nu, interceptările din campania electorală sub pretextul luptei împotriva corupției pot fi folosite de SRI pentru victoria unui candidat.

Sebastian Ghiță era urmărit de SRI mai ceva decît de fosta Securitate. Dar Sebastian Ghiță era un actor crucial în campania lui Victor Ponta.

Să credem că prin intermediul acestor interceptări, echipa de campanie a lui Klaus Iohannis a știut în fiecare clipă ce materiale pregătește România tv împotriva lui Klaus Iohanis și a luat măsuri de contracarare?

Nu-i exclus.

Să credem că prin intermediul acestor interceptări SRI îl ținea la curent pe Klaus Iohannis cu tot ceea ce întreprinde și plănuiește să întreprindă contracanditatul Victor Ponta?

Nu-i exclus.

Să ne reamintim că între cele două tururi PNL și Klaus Iohannis au pariat totul pe refuzul lui Victor Ponta de a deschide noi secții de vot în străinătate. Dacă Victor Ponta deschidea noi secții, toată campania electorală a lui Klaus Iohannis dintre cele două tururi se ducea dracului.

De unde au fost atît de siguri PNL și Klaus Iohannis că Victor Ponta nu avea de gînd să deschidă noi secții?

Nu cumva din interceptarea convorbirilor lui Sebastian Ghiță, actor cheie al campaniei, prieten cu Victor Ponta?

Sau mai știi, poate din interceptarea convorbirilor lui Victor Ponta.

Dacă i-au deschis un dosar atît de subțire ca premier, de ce nu ar fi putut obține Binomul mandat de interceptare a lui Victor Ponta în campanie pentru cine știe ce suspiciune de corupție?

Sebastian Ghiță s-a angajat în emisiune, în direct, că va Comisiei SRI să investigheze dacă Binomul a folosit lupta împotriva corupției pentru a spiona campania lui Victor Ponta în favoarea lui Klaus Iohannis.

Angajamentul lui Sebastian Ghiță a fost făcut pe 24 iunie 2015.

Dacă aș fi fost în America, mai mult ca sigur aș fi așteptat a doua zi cu nerăbdare.

Pentru că a doua zi, fiecare instituție de presă nu numai că ar fi scris pe larg despre suspiciunile formulate de un membru al Comisiei de Control al SRI, dar, mai mult, ar fi declanșat investigații proprii pentru a vedea dacă nu cumva ne aflăm în fața unui Watergate românesc.

Tot a doua zi, Comisia de Control al SRI s-ar fi autosesizat, fără a mai aștepta intervenția lui Sebastian Ghiță, și ar fi purces la o investigație temeinică pentru a verifica dacă nu cumva, sub pretextul implicării în lupta împotriva corupției, SRI a spionat echipa electorală a unui candidat la Președinție în favoarea celuilalt candidat.

Eu însă, știind că sunt în România, țară în care Binomul SRI-DNA face ce vrea, fără să-i pese de Constituție, de Lege, de democrație, pentru că orice politician, orice patron de ziar, ba chiar și orice ziarist, poate fi înhățat și vîrît la zdup sub pretext că în urmă cu 10 ani a comis nu știu ce abuz în serviciu, am surîs la angajamentul luat public de Sebastian Ghiță.

Au trecut două săptămîni, două săptămîni mari și late, de la dezvăluirile lui Sebastian Ghiță.

Ați citit cumva, undeva vreun articol care să adîncească această dezvăluiri în urma unei investigații jurnalistice?

Firește că n-ați citit.

Cum să citiți în presa noastră așa ceva cînd instituțiile de presă, dacă nu sunt unități sub acoperire ale SRI, sunt șantajate prin patronii lor de Binomul SRI-DNA să nu sufle o vorbă rea despre SRI?

Ați văzut cumva, undeva, pe vreo televiziune de știri vreun talk show despre posibila spionare de către SRI a echipei unuia dintre candidați?

Firește că n-ați văzut.

Culmea, n-ați văzut nici măcar pe România tv, televiziunea lui Sebastian Ghiță!

Ați auzit undeva, cumva de vreo tresărire a Comisiei de Control al SRI provocată de solicitarea lui Sebastian Ghiță?

Firește că n-ați auzit.

Pentru că Sebastian Ghiță n-a făcut nici o solicitare oficială!

Și cum să investigheze Comisia de Control spionarea unui membru al echipei unui candidat în favoarea celuilalt candidat cînd spionatul a fost chiar un membru al Comisiei de Control al SRI?!

Și uita așa am mai ratat un Watergate românesc!”, scrie Cristoiu pe evz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.