Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, ipoteză inedită: liderii coaliției fac mișto de noi. Sunt niște șmecheri care simulează negocierile

bzi.ro
cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că tensiunile din coaliția de guvernare, pe tema comasării alegerilor, sunt artificiale și, de fapt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă doar se prefac că negociază pentru a nu putea fi acuzați că s-au înțeles mult prea rapid.

”Știrea numărul unu pentru noi, pentru români, este că, citez „Ciolacu și Ciucă nu au ajuns la nicio înțelegere pe tema alegerilor și comasare. Se rupe coaliția?”.

Bine, se dă pe surse că PNL se pregătește să intre într-o nouă alianță. Ciucă, care alianță? Vedeți vreo alianță între PNL și cele trei pițifelnice? (USR, PMP și Forța Dreptei-nota red). Și așa PNL este o alianță din mai multe găști.

Așadar, dacă nu se înțeleg duminică, la următoarea întâlnire programată, nu știu dacă se vor înțelege, poate să fie și un soi de telenovelă: „Băi, hai să jucăm și noi teatru, că nu ne înțelegem”. Dacă se înțeleg repede, vin ăștia, auriștii, useriștii, și zic: Bandiților, v-ați înțeles. Și atunci ei vor să transmită că s-au chinuit.

Eu tot nu pot să înțeleg de ce se tot întâlnesc și ce discută, când chestiunea poate fi tranșată rapid. Stai atâta de vorbă, ore în șir, când e vorba de un tratat, de o lege și dezbați fiecare articol. Ei negociază așa: PNL vrea comasarea localelor cu europarlamentarele și PSD zice că vrea candidaturile. Hai să zicem că e așa. Ce să negociezi când unul vrea mere și altul fasole? Ridică mâna Ciucă și spune: Noi propunem comasarea localelor cu europarlamentarele. Se ridică Ciolacu și spune: DA, noi suntem de acord dacă și voi sunteți de acord să avem candidat unic (la prezidențiale-nota red.). Ciucă: Nu suntem de acord cu candidaturile. Ciolacu: Nu sunteți de acord, plecăm.

Ei fac mișto de noi. Ei se vor înțelege probabil duminică seara sau în ultimul moment”, a spus jurnalistul, pe blogul personal.

Sunt niște șmecheri, care pierd vremea

Ion Cristoiu i-a catalogat pe negociatori drept „niște șmecheri”, care s-au întrunit de ochii lumii: Le-a zis Ciolacu: „Trebuie să stăm două ore aici”. Cred că joacă bambilici, beau cafele, se uită la televizor. Poate au și un spectacol de striptease. Când se fac două ore, Ciolacu zice: „Gata, dați știre la presă că nu ne-am înțeles”. De ce? Pentru că nu pot zice că s-au înțeles repede, că pierd la alegeri, că îi acuză opoziția. Așa spun că s-au chinuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.