Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, ipoteză neașteptată: scandalul Kovesi ajută din plin PSD

bzi.ro
cristoiu

Ion Cristoiu spune că reacțiile europene la anunțul punerii Codruței Kovesi sub control judiciar sunt în favoarea PSD. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că în culisele negocierilor pentru șefia Parchetului european Kovesi pierde teren în favoarea candidatului francez.

Citește și: Sondaj CURS: Se conturează un duel clar în turul II al alegerilor prezidenţiale

Ion Cristoiu susține că declarațiile unor responsabili de la Bruxelles, în condițiile în care Kovesi nu ar avea șanse și Franța insistă să-și pună candidatul la șefia Parchetului European, arată că România este tratată ca o țară de mâna a 14-a.

“Părerile celor de la Uniunea Europeană nu sunt decât o nouă contribuție la victoria PSD la europarlamentare. Nu cred că avea (n.r. șanse ca Laura Codruța Kovesi să devină procuror șef european) … S-a văzut din rezistența Consiliului UE, că acel Consiliu nu are ceva cu ea, ci vrea să fie francezul. Deci există posibilitatea, cred că în culise, ca Franța să insiste foarte mult pentru francez. Și în aceste condiții, repet, declarațiile celor de la Bruxelles, vă spun cu subiect și predicat acum că se favorizează tema electorală a PSD și anume că România e tratată ca o țară de mâna a paișpea. Și așa și este”, a afirmat jurnalistul.

În opinia sa, Codruța Kovesi ar trebui să se supună anchetei ca orice cetățean român. “Mă duc la procese. Dumneavoastră credeți că atunci când mă duc la procese, doamna judecător : . Nu. Ea este cetățean, nu mă interesează că este aleasă, că este Cleopatra, că e Udrea, este un cetățean al României și ar trebui să se supună unei anchete, că este corectă, că nu e trebuie să se supună”, a susținut Ion Cristoiu.

Acesta nu exclude posibilitatea luării unei decizii în cazul procurorului-șef european cât timp Kovesi e anchetată, dar susține că intervențiile de la Bruxelles nu trebuie să vizeze încetarea anchetei .

“Se poate lua, eu am spus că intervențiile celor de la Bruxelles sunt aberante, începând cu domnul acela care vrea să fie președintele Comisiei Europene și care spune să se renunțe la procedurile legale. Păi să se renunțe, cum? Să ne spună cum. Cum? Mi s-a spus așa: nimeni nu se poate implica în ancheta unui procuror. Cum a fost și la Negulescu. A făcut Negulescu ce a vrut? A făcut, da. Poate că procurorul a luat-o razna, dar așa este regula. În aceste condiții, cum să facă statul român? Și mai și amenință că ne va pune în discuția Parlamentului ca să o scoatem pe Kovesi de sub anchetă. Cum? Să îmi spună cum. Ne ducem și îi spunem lui Adina Florea. Cine?”, a susținut Ion Cristoiu.

Jurnalistul a explicat că indiferent de statutul unei persoane anchetate nu vede posibilitatea practică de a se interveni în favoarea lui Kovesi în condițiile în care procurorii sunt independenți. “O cetățeancă, mă rog care este candidată la funcția de procuror, poate să fie candidată la premiul Nobel sau la Miss Univers, e treaba ei, e supusă unei anchete. Procurorii, care se spune că sunt independenți, au decis că ea nu are voie nu știu ce să facă. Cine spune, repet, în deplinătatea facultăților mintale, de la nivelul Uniunii Europene, un domn care vrea să fie președintele Comisiei, spune așa: Păi și cum?”, s-a întrebat Ion Cristoiu.

El spune că nici liderul PSD, Liviu Dragnea, nu ar putea interveni la procurorul de caz, Adina Florea, deoarece ar fi acuzat de amestec în treburile justiției.”Păi și Liviu Dragnea ce poate să facă? Să o sune pe Adina Florea?(…) Să fim logici, că nu se poate interveni. Aa, ea are dreptul să conteste la CSM, dar să spui

Procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție au anunțat vineri că Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (5 fapte) și mărturie mincinoasă. De asemenea, s-a dispus și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva fostei șefe DNA.

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (PPE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a exprimat preocupare în legătură cu procedurile care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, avertizând că ar putea cere o dezbatere în viitoarea legislatură a Parlamentului European.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat, vineri pe Twitter, că este îngrijorat de veștile privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, precizând că PE susține candidatura acestei la șefia Parchetului UE și că va ridica problema la reuniunea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.