Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu lansează ipoteza care aruncă în aer rotativa: Iohannis poate să nu îl desemneze pe Ciolacu premier

Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a analizat situația politică fierbinte, generată de demisiapremierului Nicolae Ciucă. Cristoiu spune că deocamdată rotativa nu a început.

Există deja o primă schiță a guvernului

Toată presa de la noi a titrat că a început rotația. Nu a început nicio rotație, avem de-a face cu demisia lui Nicolae Ciucă. Vă reamintesc că în noiembrie 2021 s-a semnat între patru formațiuni un acord politic de guvernare din 2021 până în 2024. (....) Acum, în mai, trebuia să fie o chestiune pur tehnică. Adică, demisiona Nicolae Ciucă și premier era numit cel de la PSD. Nicolae Ciucă și-a depus demisia la Cotroceni și a fost numit un premier interimar, însă eu nu consider că e o parte din rotație. Acordul politic nu mai e valabil câtă vreme PNL, PSD și UDMR nu au spus că nu mai facem nicio negociere(...) Constituțional, Klaus Iohannis poate să nu îl desemneze pe Marcel Ciolacu premier, fiindcă acordul nu mai e valabil, spune Ion Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul mai spune și că viitorul guvern va fi o capcană pentru PSD, întrucât va fi condus în mare parte de social-democrați, fiind, în percepția publică ca un guvern PSD. Liberalii, crede Cristoiu, vor trimite în guvern numai oameni slabi, ca să discrediteze PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.