Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ion Cristoiu: 'Politicienii se ocupă de bătălia electorală. Presa încearcă să supraviețuiască. Biserica unde este?'

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu spune, într-o ediție specială “Gîndurile lui Cristoiu”, că în aceste momente sensibile pentru omenire este multă nevoie de prezența bisericii.

“Marea problemă nu este că murim de virus, ci de restriște. Biserica trebuie să fie în prima linie”, spune jurnalistul, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: 'ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM' - Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

Redăm ideile principale:

-În asemenea momente de restriște, iar acum este un moment de restriște, a intervenit întotdeauna, de la Isus Hristos, o instituție numită biserica. Biserica nu în sensul să ne lecuiască de virus, nu știu, și în vremea de ciumă erau călugării care riscau.

-Unde sunt preoții, confesorii, mănăstirile? Marea problemă nu este că murim de virus, ci de restriște. Oamenii stau în case, este un dezastru, sunt cupluri care nu au fost obișnuite cu statul împreună, s-au amăgit, se certau, der nu aveau când, poate se vedeau seara și dormeau în dormitoare separate. Acum nu ai cum, cuplurile trebuie să conviețuiască, să aibă grijă de copii.

-Oamenii încep să aibă uriașe probleme sufletești, absența optimismului, aici trebuie să vină biserica.

-Îndemn preoții să nu mai asculte de Sinod, să treacă ei, oamenii au nevoie nu de vindecare de virus, ci sufletească, biserica, creștini, preoți, călugări, toți trebuie să treacă. Nu se poate. Biserica trebuia să fie în prima linie a solidarității. S-ar putea ca noi, oamenii, să ieșim din criza economică, să ne trezim cu o criză psihologică uriașă. Va fi o mare problemă, vine primăvara, te uiți pe fereastră vezi zarzărul înflorit și tu nu ai voie să ieși că nu ai adeverință

- Mă miră că biserica nu intervine. (…) Politicienii se ocupă de bătălia electorală, biserica nu știu ce face, presa încearcă să supraviețuiască, faimoșii lideri de opinie au dispărut. Ar trebui ca liderii de opinie să fie în prima linie. Poate mai sunt intelectuali care le dau speranțe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.