Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu: PNL trebuie să facă remaniere. Dacă nu reușesc să coopteze USR, sunt terminați

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Ion Cristoiu consideră că după turul II al alegerilor prezidențiale USR-iștii îi vor „mânca” pe liberali, potrivit Mediafax:

  • „Partidului Național Liberal a făcut un guvern pe picior, încă o dată, trebuie neapărat să treacă la o remaniere, dacă nu substanțială. Ăsta a fost un guvern de primul și al doilea tur. Așa cred eu pentru că deja, dacă o ține așa, cade sub atacurile USR-ului.
  • Vă dau deja două mari puncte slabe ale acestui guvern. Acest guvern are cel puțin trei personalități care trebuie să plece.
  • Este Câțu care bate câmpii, dumneavoastră sunteți economist, toate alea cu bugetul dublu, ministrul de Finanțe nu e prăpăstios niciodată, sper că nu mă contraziceți, sunteți de acord. Ministrul Finanțelor nu e vedetă nicăieri, nu e Teodorovici, ministrul Finanțelor e Vintilă Brătianu. Un posomorât plicticos, el e ministrul Finanțelor pentru că el trebuie să dea certitudini, nu să-mi facă mie spectacol.
  • După asta avem doamna de la Educație, nu știu, este ceva… Acest minister este un blestem. Cum ajunge unul, schimbă bacalaureatul, înnebunești, înnebunești! De când a ajuns ministru, doamna are numai declarații care aruncă în aer învățământul. Ea n-a învățat un lucru, când ești demnitar dacă te duci des la televizor, simți nevoia să fii interesant, adică vine moderatoarea, doamna ministru, vrem o știre și atunci spui tot felul de prostii că… Normal era ca ea să stea liniștită o lună de zile, să facă audit, cutare și apoi să iasă cu conferință de presă. A ieșit și a spus ba se schimbă bacalaureatul, ba se reduc orele, ba nu se reduc orele și toate aceste lucruri creează imaginea de balamuc.
  • Dar pe primul loc este doamna de la Muncă, Violeta Alexandru, ea este chiar nedusă la televiziuni, că este expresia asta știți foarte bine, a făcut declarații catastrofale. Ca să spui că Poștei trebuie să i se ia pensiile pentru că poștașii nu știu unde, în Vrancea, așa o fi, o fi prin sate știți că, dar nu sunt oamenii Poștei, sunt poștașii, da? Să iei Poștei pensiile… Există o categorie care se numește pensionari și bugetari, ea deja este tensionată de ideea că a venit un guvern care e…(...) În momentul în care spui că e gaură la buget, pensionarul zice ”hopa, aha, nu mai primesc pensia, aha, Poșta nu mai e”, păi și cum o să vină la Găgești Poșta? Poșta este totuși… este o instituție care are locații în fiecare cătun. Am dat un exemplu n-ai voie să faci în perioada asta declarații… sunt și miniștri care n-au făcut. În perioada asta îți vezi de treabă.
  • Ludovic Orban, și el ar trebui remaniat, și el face declarații de la o zi la alta. Repet, ei au ajuns la guvernare, n-au majoritatea absolută și au în față un electorat, categorie favorizată de PSD, bugetarii și pensionarii. Chiar și faptul de a nu spune mereu că nu tai pensiile e ceva dubios că ai spus o dată. Ei trebuie neapărat să facă o remaniere.
  • Dacă nu reușesc să coopteze la guvernare USR-ul sunt terminați, nu de către PSD, ci de USR. USR a fost, că tot discutam, a fost confirmat Barna, ei nu-și pot permite, nu luați în seamă declarațiile de acum că nu-și pot permite să îndemne electoratul să o voteze pe Dăncilă sau să-l boicoteze pe Klaus Iohannis că e de-al lor. Dar este limpede că de luni dimineața, și știu și din mai multe surse, ei vor trece la atac și îi vor mânca pe cei de la PNL care, alt lucru foarte grav și Klaus Iohannis ar trebui să-și dea seama, sunt puși pe jaf. Acea idee a ministrului de Interne că să schimbe numele, păi ca să schimbi numele Poliției și pui Poliție Națională, înseamnă o afacere pentru că trebuie să schimbi mașini, echipamente, adică… ei nu trebuie să creadă că nu se vede”

Vezi si: SURSE Turul II la PNL: Efectul Klaus Iohannis .

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.