Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu PROFEȚEȘTE: TOȚI cei care NU se vaccinează vor fi cetățeni de mâna a doua în Europa

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că autorităţile trebuie să se concentreze pe organizarea campaniei de vaccinare al cărei succes depinde de uşurinţa cu care oamenii ajung la centrele de vaccinare şi timpul petrecut acolo. De asemenea, Cristoiu vorbește despre politicienii și evenimentele săptămânii.

Ion Cristoiu consideră un semnal prost faptul că medicii nu vor să se vacineze, generând neîncredere în rândul oamenilor care au reticenţe faţă de vaccin, conform Mediafax.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

„Cum continuă etapa 1, dacă medicii nu vor? Noi nu avem încă o explicaţie. Ne putem răzgândi noi, că suntem pacienţi, dar nu medicul. Dacă un medic nu s-a vaccinat este de o sută de ori mai îngrijorător decât dacă nu se vaccinează şeful statului. Dacă şi medical are îndoieli… adică noi să nu avem şi el să aibă? Şi dacă e medic de ginecologie, a făcut facultate… Am pus o întrebare de pacient. De ce noi să avem încredere, care nu avem cunoştinţe medicale… Adevărata confruntare cu viaţa a hârtiei este această etapa a doua. În etapa 1 lucrurile au fost simple, îşi făceau ei singuri (…) E vorba de realitate, de viaţă. Viaţa presupune nişte chestii foarte mici. Sigur că a fost frumos la Klaus Iohannis. Succesul acestei campanii, cel puţin din punctul meu de vedere, nu depinde de publicitatea în care ei vâră bani inutili (…) M-am plictisit să-I aud, şi pe Gheorghiţă la radio, nici acum nu au modificat… nu înţelegeţi cât sunt de neglijenţi, de neghiobi? Au făcut în decembrie la RRA o campanie, s-au înregistrat că . Între timp s-au vaccinat. Dle, nici măcar atâta lucru nu au făcut. Aud în fiecare zi pe domnişoara Mahler, că deja o ştiu pe de rost, . Păi nu s-a vaccinat? Nici atâta lucru, unu să spună băi, hai să schimbăm reclama aia”, a explicat publicistul vineri, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că vaccinarea e ca mersul la vot, nu eşti obligat să te duci, şi din acest punct de vedere, autorităţile trebuie să organizeze a doua etapă de vaccinare cât mai simplu astfel încât accesul să fie uşor şi să nu ne consume timp.

„Bun, dl preşedinte a zis că nu-l doare. Nu mai spun că asta a fost o prostie. El trebuia să spună, cel puţin pentru mine, că e simplu. Eu nu cred că românii sunt aşa de reticenţi. Campania de vaccinare va depinde de simplitate, de uşurinţă. V-am dat înainte un exemplu. Eu remarc faptul că la radio este o rubrică, un vaccin pentru viaţă şi vin nişte papagali Gheorghită, Mahler, Arafat şi toţi spun mă voi vacina, dar ei s-au vaccinat. Unul nu s-a gândit măcar hai să schimbăm. Iată lucruri mici şi de aia nu merge. Vaccinarea e aproape ca mersul la vot. Nu depinde… da, dacă am o problemă medicală mă duc şi stau la triaj două zile, că mor. Aici care e problema, dacă vreau mă duc, dacă nu, nu şi atunci trei sferturi din ei sunt descurajaţi. Prima întrebare e cât stau şi cum? De ce să pierd timpul. Trebuie să fie posibilitatea să te vaccinezi aproape peste tot şi STS tot are bani făcea o platformă şi mă autoprogramăm. Şi pentru că există români care nu au încredere în această programare online, creeam nişte centre sau nişte callcentere pentru ei. Că la dl preşedinte al nostru, Schwarzenegger care are muşchii mari, a mers. Credeţi când ajungem acolo nu va fi coadă?”, s-a întrebat publicistul.

Ion Cristoiu avertizează că persoanele care nu se vor vaccina vor deveni o paria în Europa, cetăţeni de mâna a doua cărora li se va interzice accesul în avioane, la presiunea marilor puteri din UE.

„Din decembrie încoace noi discutăm despre cei care nu se vaccinează. Pentru Dumnezeu, hai să terminăm cu cei care vor. Deocamdată noi nu am vaccinat pe nimeni din cei care vor (…) cine nu se va vaccina, va fi un paria în Europa. Din punctul acesta de vedere va fi cetăţean de mâna a doua. Deja marile puteri au discutat şi nu te vei putea urca avion… nici pe youtube nu vei intra. Ca să poţi să rezolvi pandemia la nivel global, trebuie să fie toţi vaccinaţi. Că degeaba s-au vaccinat nemţii dacă nu se vaccinează francezii. Ca să dai drumul la circulaţie, la economie, se va impune asta (…) se vor face asemenea măsuri încât nici să ieşi din casă nu vei putea. O să vedeţi, o să vină mall-urile… Ei acum spun că nu-i nimic, dar sub presiunea UE, vor spune gata, nu te poţi urca în avion”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu: Lipsa de autoritate a lui Cîţu îmi spune că nu e bun premier

Publicistul Ion Cristoiu critică lipsa de direcţie a Guvernului Cîţu după alegerile parlamentare, precum şi modul premierului de a comunica.

„Nu am pomenit în perioada postdecembristă un guvern care după o lună să nu-şi dea seama ce vrea. Nu ştiu în ce direcţie mergem. Având în vedere că există trei guverne într-unul singur nu înţeleg ce spune Ciţu, nu înţeleg ce vrea. Premierul României trebuie să fie prezent acum la toate televiziunile şi să mă facă pe mine să uit de frig, de zloată, de vaccinare. Prima mare problemă – nu ştie să vorbească, înghite silabele, nu se poate aşa ceva. Nu are minima condiţie de primar de cătun, nu are idei. Dvs. aţi înţeles ce vrea el, premierul, de la noi? În toate guvernele postdecembriste, premierul întruchipa o politică. La el sunt două probleme. Şi dacă ar fi premier unui guvern de 80%, nu comunică, nu transmite. În cadrul acestei coaliţii este cu atât mai important ca premierul să fie vedeta, stâlpul pentru că fiind racul broasca şi o ştiucă, partide şi miniştri care spun fiecare ce vrea, îi domină. Lipsa lui de autoritate îmi spune că nu e bun premier. Nu înţeleg de ce l-au pus premier era bun ministru de finanţe. Mai bun era Ludovic Orban care măcar avea 12 luni de exerciţiu”, a afirmat publicistul vineri la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că situaţia în care află acum coaliţia de guvernământ, cu un USRPLUS dominant, este una fără precedent, deoarece nu există deocamdată soluţii pentru reconfigurarea arcului guvernamental.

„E clar că, în interiorul acestei coaliţii, USRPLUS e singurul partid care vorbeşte, care iese în public şi miniştrii lor continuă campania electorală şi critică PNL mai rău ca în campania electorală. Nu vor reuşi să fie un guvern adevărat. Nu au un premier, cineva care să dea un semnal şi în al doilea rând nu se vor împăca pentru că USRPLUS nu are experienţă de conducere şi atunci în loc să facă vin şi vorbesc. În al treilea rând, ghinionul acestei ţări e că nu există o soluţie. Dacă USRPLUS ar şti că mâine poate să vină în locul lor un alt partid, s-ar potoli. Aşa zice că fără mine nu se poate face nimic. Nu cred că am mai întâlnit în posdecembrism o asemendea situaţie fără ieşire. Singura soluţie, dar nu se conturează acum, e să plece unul dintre partide şi să vină PSD sau AUR”, a afirmat publicistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.