Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu profețește APOCALIPSA: 'Cu fiecare zi care trece, întârzierea relaxării vieţii normale înseamnă un dezastru'

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că menţinerea anumitor interdicţii pe perioada stării de alertă va duce la frânarea consumului şi falimentarea firmelor mici din turism, comerţ, transport, servicii medicale.

Ion Cristoiu avertizează că fiecare zi de întârziere a relaxării va duce la un dezastru economic, scrie mediafax.ro.

Citește și: Scandalul de proporții care zguduie Poliția Română din temelii! Apel către Traian Berbeceanu și Marcel Vela

„Sunt două lucruri care vor frâna reluarea vieţii normale şi care, în România, înseamnă relansare economică. Fiecare zi care trece, întârzierea relaxării vieţii normale înseamnă un dezastru al vieţii economice. Facturile rămân aceleaşi, ele sunt mari nu se suspendă nimic. Nu au venit acum cei cu facturile să execute, dar după 1 iunie vor începe. Şi atunci puterea de cumpărare va fi mică”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că vom fi afectaţi cu toţii, dar mai ales micii capitalişti şi a dat exemplul turismul, unde nu avem multinaţionale, ci firme mici, care deţin hoteluri şi pensiuni, sau comerţul.

Citește și: Lider politic, critici dure la adresa lui Paleologu și CTP după ce aceștia au reacționat împotriva protestatarilor din Piața Victoriei

„Toţi aceşti proprietari vor fi falimentaţi. Marea problemă a României în perioada următoare va fi dezastrul acestei clase de mijloc, nu a muncitorimii (…) De la 1 iunie nu va mai fi şomaj tehnic, trebuie să începi să câştigi. Acest câştig depinde fundamental de cât mai multe măsuri de relaxare, reluare a vieţii. Orice măsură de blocare prin interdicţii va duce la prudenţă”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu susţine că o mare liberalizare a relaxării vieţii ar opri prudenţa unora de a ieşi din case şi de a relansa consumul.

Citește și: Raed Arafat, ieșire dură de ultim moment! ‘Ne vom trezi o creștere semnificativă a cazurilor’

„Relansarea economiei în România înseamnă reluarea consumului. Dacă dai drumul la un mall începe consumul. Accentul pus în mod iresponsabil de Klaus Iohannis numai pe restricţii va face o parte a populaţiei să nu se ducă în magazine. Pe de o parte că e confuz, pe de o parte din prudenţă. O mare liberalizare a relaxării vieţii ar fi oprit această prudenţă. Industria de consum va suferi din cauza campaniei că e o nenorocire dacă ieşi”, a explicat jurnalistul

În opinia sa, proprietarii de firme de turism, de transport nu ar trebui să se iluzioneze deoarece, până la urmă, consumul în România este, în cea mai mare parte, un consum de timp liber. Dacă mesele sunt la distanţă, ce rost mai are să te duci la restaurant, se întreabă jurnalistul, care se dă exemplu pe sine.

Citește și: Raluca Turcan reacționează dur și anunță măsuri pentru protestatari: ‘Condamn acele manifestări care îndeamnă la nerespectarea regulilor’

„Eu nu vreau să ies într-o lume absurdă. Ies din casă când nu mai trebuie să port mască, mănuşi, nu mai trebuie să fiu atent sau să-mi ia ăla temperatura. Sunt fel de fel de lucruri care-I vor bloca pe cei care nu simt nevoia să iasă din case. Nu ies din case, nu se consumă. După 2-3 zile frizeriile, coaforurile vor descoperi că nu rentează dacă nu măresc preţurile. Asta nu-şi dă seama Ludovic Orban că poate să inaugureze 50 mii de şantiere de infrastructură că proprietarul de pensiune la Predeal nu să se ducă să muncească pe şantierul lui de autostrada de la Sighet”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că disperarea clasei de mijloc ar putea duce la probleme sociale grave.

Citește și: Scandalul de proporții care zguduie Poliția Română din temelii! Apel către Traian Berbeceanu și Marcel Vela

„Falimentul nu vizează multinaţionalele, tefeliştii, bugetarii, ci clasa de mijloc. În perioada interbelică, mişcarea legionară a fost alimentată, culmea, nu de oamenii săraci, ci de clasa medie. Disperarea clasei medii poate să ducă la mişcări sociale mult mai mari decât ale şomerilor de la multinaţionale. Dacă nu există relaxare, industria consumului dispare, o să vedeţi atunci mari probleme sociale”, a explicat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.