Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu spune că Marcel Ciolacu o 'LUCREAZĂ' pe Gabriela Firea: 'Dacă ea se retrage, revine chiar în fruntea partidului, ar putea fi prezidenţiabilă'

sursa FOTO: Inquam
firea ciolacu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu analizează implicaţiile posibilei candidaturi a liderului Pro România, Victor Ponta, la Primăria Capitalei şi avertizează că în perioada următoare vom asista la decizii, întâmplări ciudate, în spatele cărora nu stau calcule politice, ci ordinele şi şantajul.

Ion Cristoiu spune că Pro România şi Victor Ponta sunt pe cai mari datorită PSD şi lui Marcel Ciolacu, iar dacă fostul premier va candida, se va alătura altor pretendenţi la fotoliul de primar general al Capitalei - Gabriela Firea şi Nicuşor Dan - mai ales în defavoarea primului.

Citește și: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o nouă decizie pentru românii care călătoresc în Europa

„Victor Ponta şi Pro România sunt pe cai mari pentru că PSD nu există. (…) Gabriela Firea are un statut propriu. Nu este atât de pesedistă cum s-ar crede. În urma puciurilor împotriva lui Dragnea, Gabriela Firea a creat imaginea unei grupări mai moderne, europene a PSD. La Nicuşor Dan e un anunţ de candidatură, nu a fost nimic bătut în cuie. Gabriela Firea are încă şanse uriaşe să-l bată pe Nicuşor Dan. Oricât s-ar strădui Ludovic Orban şi serviciile nu vor reuşi să-l promoveze pe Nicuşor Dan. Activul PNL nu se va simţi reprezentat”, a declarat jurnalistul.

Ion Cristoiu nu exclude ca liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, să fie interesat ca Gabriela Firea să piardă alegerile pentru Primăria Capitalei, ceea ce ar explica de ce nu cedează la negocierile cu Pro România privind candidaturile pentru Bucureşti.

Citește și: Mesajul lui Traian Berbeceanu după ce s-a înscris în PNL: ‘Pentru că mereu am avut simpatii liberale. Jos, la talpă, în linia întâi’

„Candidatura lui Victor Ponta la Primăria Capitalei, dacă va candida, va fi rezultatul unei politici ciudate a lui Marcel Ciolacu. Probabil că Marcel Ciolacu are şi el interesul ca Gabriela Firea să nu câştige alegerile, să nu fie o personalitate în partid şi atunci la negocierile cu Pro România se vede că nu vrea să cedeze. Deocamdată, avem de-a face cu o ameninţare. Nici pentru Victor Ponta nu e atât de uşor să decidă dacă va candida. Dacă decide să candideze trebuie să câştige. Dacă nu câştigă, putem să-l înmormântăm politic de pe acum. Dacă Victor Ponta va candida ştiind că nu câştigă înseamnă că e ceva dubios în candidatura lui”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu îi dă şanse de câştig lui Victor Ponta doar dacă Gabriela Firea se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, aşa cum se vehiculează acum pe piaţă.

Citește și: EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

„Victor Ponta poate câştiga Primăria Capitalei dacă se retrage Gabriela Firea. Există şi aceste zvonuri în piaţă. Gabriela Firea va trebui să-şi cântărească şi ea opţiunile. Va avea mari probleme dacă va candida Ponta. Poate să se ajungă la un moment dat să se retragă pe motiv de boală. Dacă se retrage, mai are o şansă de a reveni în PSD, chiar în fruntea partidului, chiar de a deveni prezidenţiabilă. Cel care va câştiga Primăria Capitalei, dacă Gabriela Firea nu se retrage, este Nicuşor Dan. Vom avea doi mari perdanţi. Victor Ponta, care poate vrea să se sacrifice, treaba lui, şi Gabriela Firea. Putem să luăm declaraţiile lui Victor Ponta ca un fel de şantaj la PSD pentru a obţine ceva la Bucureşti”, a susţinut publicistul.

Citește și: Situație îngrijorătoare! Au fost descoperite măștile medicale ce îmbolnăvesc mai mult decât protejează

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.