Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, teorie inedită: este cunoscut deja următorul președinte al României

bzi.ro
cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, nici măcar nu mai încearcă să mimeze o bătălie electorală pentru că știe că va câștiga alegerile prezidențiale la diferență mare de adversari.

SONDAJ CURS - Iohannis și PNL domină topul. Bătălie mare pentru accederea în turul II. Cum stau partidele și care este mulțumirea față de președinte și premier

”Klaus Iohannis a părut că se străduiește din răsputeri să facă din prestația sa la cele două ceremonii o culme a mediocrității care definește scțiunea de mîntuială, să fie acolo. clișeul.

A venit la reuniunea de la Romexpo în alai de Împărat Roman în faza de glorie a Imperiului. Deși în sală se aflau tovarășii săi de luptă, a înfăptuit ritualul strîngerii mîinilor flancat de Garda Pretoriană pusă la dispoziție de Pahonțu. L-a însoțit și l-a sfătuit șefa Protocolului prezidențial, deși momentul n-avea nici o legătură cu funcția de președinte. Unei săli care așteapta însuflețirea, îndemnul, măcar acel No, hai! al lui Avram Iancu, Klaus Iohannis a citit cu poticneli teatrale un text scris de alții, lăsînd impresia că-l vede atunci întîia oară.

Nici la Piața Universității n-a lăsat impresia unei minime osteneli. Întreaga sa prestație a dezvăluit un om sîcîit de gîndul că după patru ani de somn ușor la Cotroceni a trebuit să sară din pat și să facă efortul de a se spăla pe dinți. Indiscutabil, Klaus Iohannis va dobîndi un al doilea mandat. Și-l va dobîndi ușor. Lucrează pentru asta nu numai neghiobia adversarilor, dar și Sistemul instituțiilor de forță cu atît mai harnic cu cît, prin grija Vioricăi Dăncilă, aceste instituții bugetare vor primi bani în plus la rectificarea bugetară. E una dintre cauzele pentru care Klaus Iohannis prestează electoral la minima rezistență. N-am nici o îndoială că seara anunțării rezultatelor celui de-al doilea tur, îl va prinde la Otopeni, în drum spre insulele vacanței de huzur.

Socotind că s-a istovit anul acesta, Klaus Iohannis își va lua un concediu de cinci ani.

Se va întoarce la Cotroceni abia în noiembrie 2025, cînd va trebui să predea gestiunea.

O altă cauză a minimei rezistențe dezvăluită de Klaus Iohannis stă în certitudinea că va cîștiga. Diferența dintre el și ceilalți competitori e uriașă în materie de procente. Adversarii au probleme interne, unele provocate, ca în cazul lui Dan Barna, de implicarea Serviciilor secrete. Alții, precum Viorica Dăncilă, n-au probleme, dar, în schimb, au toate șansele de a pierde însă de pe acum.

Cine urmărește Presa va fi observat o realitate pe cale de a bate la ochi.

Presa PSD-istă, dar și Presa independentă și-a pus tunurile pe Dan Barna.

Asupra lui Dan Barna aruncă găleți de rahat.

Asupra lui Klaus Iohannis aruncă șipuri de parfum.

Ce mai încolo și încoace!

Ne așteaptă una dintre cele mai plicticoase campanii electorale din postdecembrism.

O campanie în care cîștigătorul se știe încă de pe acum:

Klaus Iohannis.

Dar, spre deosebire de alte situații de acest gen, cîștigătorul nu catadicsește nici măcar să mimeze că se bate.”, scrie Ion Cristoiu, pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.