Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu vine cu un semnal DUR, după şedinţa solemnă din Parlament: 'Unirea, o idee mult ÎNDRĂGITĂ de Rusia...'

Inquam Photos / Octav Ganea
unire

Jurnalistul Ion Cristoiu vine cu un semnal dur, după şedinţa solemnă din Parlament. Ziaristul susţine că o eventuală unire a Republicii Moldova cu România nu ar face altceva decât "jocul" Moscovei. Tot el vine însă şi cu argumente şi spune că printr-un referendum care să consfinţească dorinţa de unire, s-ar confirma în plan internaţional şi însuşirea Crimeii de către Rusia.

Citeşte şi: Adrian Năstase ridică SEMNE DE ÎNTREBARE în scandalul spionului otrăvit: 'Deocamdată credem pe cuvânt Marea Britanie că Rusia a fost în spatele incidentului...'

"Riscînd să-mi atrag mînia difuzoarelor de vorbe mari din presă și din politică, voi mărturisi că pe mine momentul de la Palatul Parlamentului m-a pus pe gînduri. Mai întîi pentru că a fost un exercițiu de risc inutil. Nicio problemă dacă ideea Unirii e agitată de partide de Opoziție, precum PMP. Altfel stau lucrurile cînd ea devine moment din programul politic al Coaliției de Guvernare. Unirea Basarabiei cu România e la ora actuală o idee mult îndrăgită de Moscova: Ea ar da Uniunii Europene, Vestului, bătaia de cap cumplită dorită de Vladimir Putin. Dacă s-ar realiza, Unirea ar consfinți în plan internațional însușirea Crimeii de către Rusia.  Unirea nu se va putea face decît prin Referendum. Un Referendum care ar consfinți modificarea unor granițe postbelice.Adică exact ceea ce s-a întîmplat în cazul Crimeii. Modificarea unor granițe interbelice prin Referendum.", scrie Ion Cristoiu.

Citeşte şi: Aflat în greva foamei, afaceristul Liviu Luca A CEDAT: Decizia de ULTIM MOMENT, anunţată de avocat

Ziaristul susţine că în tot acest timp, liderii guvernării ar fi putut discuta despre măsurile ce sunt necesare a fi implementate pentru a se evita oprirea proiectului ce viza realizarea unei căi ferate de la Gara de Nord la aeroportul Otopeni.

"Manifestarea de la Palatul Parlamentului a durat două ore. Putea dura o oră și jumătate. În jumătatea de oră astfel cîștigată, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă și Gabriela Firea, se puteau reuni la Guvern sau în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților, pentru a discuta și a lua măsuri ca proiectul din 2016 (plătit de UE!) să nu fie abandonat, astfel încît și Rom'nia să beneficieze de necesara cale ferată aeroportul principal – gara principală a Orașului. (...) Nu s-a întîmplat asta. Și astfel marți, 27 martie 2018, Rom'nia a cunoscut un nou moment al patriotismului de vorbe.", a conchis Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.