Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu vrea ca Iohannis să-i strice planul lui Dragnea: 'PSD se joacă cu remanierea. Președintele este chiar dator să nu semneze'

cristoiu

Remanierea Guvernului provoacă instabilitate la nivelul ministerelor, iar președintele Iohannis nu ar trebui să aprobe decizia PSD privind înlocuirea a trei miniștri, spune Ion Cristoiu. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că Tudorel Toader va rămâne ministrul Justiției.

Ion Cristoiu susține că prin decizia de miercuri a CEx, PSD se joacă cu remanierea, iar din punct de vedere al interesului național, președintele Klaus Iohannis nu trebuie să mai facă greșeala din decembrie anul trecut, când a acceptat o remaniere guvernamentală nejustificată.

“Domnul Klaus Iohannis este dator din punct de vedere al interesului național să nu semneze pentru că el nu trebuia să semneze nici data trecută, în decembrie, remanierea aceea catastrofală, nejustificată, cu 7 miniștri. O remaniere presupune o analiză serioasă a diferitelor compartimente și, cu o justificare publică, le remaniezi. Dar, de regulă, nu se remaniază pentru că ea presupune instabilitate. În aceste condiții, dacă domnul Klaus Iohannis nu făcea jocuri politice și ar fi fost într-adevăr președinte nu trebuia să semneze pentru toți. Acum chiar este dator să nu semneze pentru că s-a ajuns într-o situație în care PSD se joacă cu remanierea și cu grave implicații asupra ministerelor”, a afirmat Ion Cristoiu.

Omul lui Liviu Dragnea, reacție după dezvăluirile explozive ale șefului Inspecției Judiciare: 'Începe Săptămâna Patimilor și pentru DNA!'

În opinia sa, anunțul remanierii, lansat luna trecută, la scurt timp după încheierea primei remanieri a Guvernului Dăncilă, generează instabilitate la nivelul Executivului. Din acest punct de vedere, Ion Cristoiu avertizează că dacă șeful statului va semna decretele de revocare și de numire a miniștrilor remaniați și a înlocuitorilor acestora, atunci “va face jocuri politice. Deci nu trebuie să semneze, e dator din punct de vedere al interesului național”.

Cât privește varianta restructurării Guvernului prin Parlament, pentru a nu mai depinde de Klaus Iohannis, Ion Cristoiu spune că ar fi “o nerozie și mai mare”. „Restructurarea unui guvern este o decizie care se ia pentru perfecționarea muncii Guvernului (...) Ori în cazul de față nu poți să rezolvi o remaniere care teoretic e banală prezentând-o ca restructurare. Dacă vor să facă restructurare până la europarlamentare, atunci ar trebui regândită structura Guvernului și dacă tot e vorba că acești noi miniștri puși nu mai trec pe la președinte, atunci propun dlui Liviu Dragnea și PSD să o pună pe doamna Olguța Vasilescu la Transporturi. Dacă tot face o restructurare. O restructurare trece prin Parlament, e un efort uriaș, sigur că iar vreo lună de zile, nu mai lucrează nimeni pentru că restructurare înseamnă regândire, dar rezolvi această chestiune”, a susținut jurnalistul.

Medicii trag un semnal de alarmă - Boala cu mai multe fețe, România se află pe locul 3 în Europa ca rată a mortalității

Ion Cristoiu e sceptic că PSD va face o restructurare a Guvernului, cel puțin până la europarlamentare social-democrații fiind pregătiți să conducă prin interimari, iar Tudorel Toader să rămână în continuare la Ministerul Justiției.

“Eu nu cred că va face pentru că ei, cel puțin până la europarlamentare, sunt pregătiți să conducă interimarii. Iar la ministerul Justiției va conduce în continuare Tudorel Toader. Nu cred că această restructurare ar pica în Parlament deoarece nimeni nu are interes să pice acest guvern, cel puțin până la europarlamentare. pariez că nu vor face restructurare. A rămas puțin până la europarlamentare și nu și pot permite. Acum or să conducă cu interimarii”, a explicat jurnalistul.

Liderii PSD au decis miercuri, în ședința CEx, ca Oana Florea a să fie propusă la Ministerul Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb și Liviu Brăiloiu, la ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero, cele două urmând să intre în campanie pentru europarlametare. De asemenea, CEx a decis retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. După mai multe întâlniri cu premierul Dăncilă și trimiterea la Cotroceni a propunerilor de revocare a celor trei miniștri, Tudorel Toader și-a postat, joi seară, demisia pe pagina de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit propunerile de revocare și de numire a noilor miniștri și că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă mai prost, adăugând că îi va transmite premierului un răspuns săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.