Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Iliescu atacă Antena și România TV: 'Industria știrilor false depășește planul' - FOTO

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Ion Iliescu PG

Ion Iliescu a denunțat o știre publicată de Antena 3 și România TV, privind un proces în care apare numele fostului președinte. Ion Iliescu a scris pe blog-ul său că persoana în cauză este cu totul alta.

"Industria știrilor false funcționează și în weekend.

Cu regret îi anunț pe jurnaliștii Antenei 3 și pe cei ai României TV că au ratat o știre despre mine, soția mea, și despre cum ne judecăm noi de cinci ani pentru o bucățică de pământ din Pantelimon (n-am aflat dacă e vorba despre cartierul cu același nume, sau despre comuna Pantelimon). Nu dau eu sfaturi jurnaliștilor, dar când trimiți un car de reportaj să transmită în direct din fața Înaltei Curți, te asiguri că nu cheltuiești banii degeaba. Adică te asiguri că nu dai o știre falsă. Nu spun să verifice din trei surse, dar un telefon, să mă întrebe dacă este adevărat, sau nu, puteau da. Dar nici de asta nu era nevoie. Era suficient să verifice numele soției mele. Care nu este același cu numele pârâtei.

Citește și: Traian Băsescu, sfat EXPLOZIV pentru Klaus Iohannis, după intervenția președintelui în scandalul DNA-PSD: 'Eu aș fi avut o acțiune...'

”În fond, de ce n-ar merita și ratingul o știre falsă?” pare să fie motto-ul unor jurnaliști. Sau, poate: ”Să nu lăsăm adevărul să ne strice o știre-bombă!” Iarăși nu dau eu sfaturi celor din presă, dar, dacă s-ar întreba serios de ce presa traversează o criză, poate ar vedea că nu concurența altor mijloace de comunicare este vinovată de criză. Știrile false, da.

Așadar nu orice Ion Iliescu este ”acel” Ion Iliescu. O morală simplă, de sfârșit de săptămână. Sfârșit de săptămână în care industria știrilor false depășește planul", a scris fostul președinte pe blog-ul său.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.