Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Iliescu împlinește astăzi 87 de ani

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ion Iliescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu împlinește astăzi 87 de ani, iar sâmbătă 4 martie este ziua de naștere a soției sale, Nina. Preşedintele de onoare al PSD nu a făcut public programul de azi. În anii precedenţi participa la un concert aniversar la Ateneul Român.

Fost președinte al României și președinte de onoare al PSD, Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930, în municipiul Oltenița, județul Călărași.

Ion Iliescu este cea mai marcantă figură a României de după Revoluţia din 1989. Fostul președinte al României a fost școlit la Universitatea din Moscova, Rusia, având profesia de hidrolog. Iliescu a intrat în PCR în 1953 și a devenit membru al Comitetului Central al PCR în 1965.

Lia Olguța Vasilescu aruncă BOMBA: Salariile românilor, pe mâna lui Sebastian Ghiță

În seara zilei de 22 Decembrie 1989, se află printre principalii fondatori ai Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi devine Preşedinte al CFSN, organism al puterii provizorii de stat şi, în acelaşi timp, un comandament ad-hoc având misiunea protejării şi consolidării victoriei revoluţiei.

La 20 mai 1990 a fost ales Preşedinte al României, pe perioada Adunării Constituante, de doi ani, aşa cum se prevedea în Legea Electorală, conform căreia s-au organizat primele alegeri libere, după aproape o jumătate de secol de totalitarism. La alegerile prezidenţiale din 11 octombrie 1992, primele alegeri organizate în conformitate cu noua Constituţie, a obţinut 7.297.551 voturi, – adică 61,5% din totalul de 11.910.609 voturi exprimate, conform biografiei de pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.