Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Țiriac a declanșat un scandal monstru. Miliardarul, acuzat de șantaj de spanioli

www.romania-insider.com
ion tiriac

Ion Ţiriac a anunţat în mai multe rânduri că e pregătit să mute turneul de la Madrid, în cazul în care nu va primi mai mulţi bani de la autorităţile spaniole. Fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Tenis, Pedro Munoz, l-a acuzat de şantaj pe miliardarul român, informează digisport.ro.

"Ţiriac a venit în Spania deoarece are un interes, nu pentru soare sau pentru zâmbetul nostru. Spania nu-şi poate permite chiria, acesta este un şantaj. Cu toate problemele pe care le avem astăzi, nu putem susţine ceva de acest gen. Este afacerea lui. Eu sunt îngrijorat de baza tenisului, de soarta muncitorilor care depind de mutarea cluburilor", a spus Pedro Munoz.

Actuala înţelegere dintre Ţiriac şi Primăria din Madrid îi asigură românului zece milioane de euro pe an, însă a fost contestată de consilierii locali, astfel că discuţiile privind prelungirea contractului, scadent în 2021, au intrat în impas.

Abia trecut de la PNL la ALDE, Daniel Zamfir pune tunurile pe Kovesi: 'Ştie New York Times...?'

Potrivit jurnaliştilor spanioli, profitul total pe care turneul i-l aduce lui Ţiriac este de 35 de milioane de dolari (29,5 milioane de euro) pe an.

Competiţia de la "Caja Magica" aduce oficialităţilor din Madrid, pe lângă expunere la nivel global, beneficii în valoare de 107 milioane de euro anual. Turneul din capitala Spaniei este de categorie Masters la masculin şi Premier Mandatory la feminin.

"Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriţi. Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înţeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraş şi pentru Spania.

Oraşul nu pierde bani, ci câştigă, pe lângă publicitatea generată. Dar nu eu sunt cel care trebuie să înţeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în altă parte", a declarat Ţiriac, cu o lună în urmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.