Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Țiriac a RĂBUFNIT: Dacă aș fi ministru, m-aș urca pe masă la Guvern! / În era comunistă era mai bine cu sportul și învățământul

ion tiriac

Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac a declarat marți la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, că dacă ar fi ministrul Sportului s-ar urca cu picioarele pe masă în ședința de Guvern și ar cere 1% din PIB pentru sport, potrivit Mediafax. Ion Țiriac a spus că în era comunistă era mai bine cu sportul și învățământul, chiar dacă erau celelalte restricții îngrozitoare.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis ar putea pleca în Japonia în timpul negocierilor finale pentru noul Guvern .

„Eu nu vreau să ajungă tenisul ce a ajuns gimnastica, tenisul românesc are are o istorie lungă din tot, în 1892, Nicolae Mișu, un român a câștigat Monte Carlo. În 1929 România a fost una dintre primele țări care a aderat la Federația Internațională de Tenis. Avem un trecut în tenis, pe lîngă epoca Năstase – Țiriac, Ruzici, Simionescu, Pavel până la Halep. Problema este extraordinar de gravă, pentru că nu le pasă, nimănui nu-i pasă unde ajunge sportul. (...) Sunt doi calificați din greșeală la Tokyo iar după mi-e teamă că ne ducem în neant dacă nu se fac niște centre federale în care sute de copii să facă sport. (...) Nimănui nu îi pasă, în era comunistă era mai bine cu sportul și învățământul, chiar dacă erau celelalte restricții îngrozitoare. Era sportul la sate, Spartachiade, azi nu mai există nimic”, a spus Țiriac.

Acesta a reclamat faptul că bugetul Ministerului Tineretului și Sportului este de numai 0,048% din PIB, menționând că România are talent „dar numai cu excepții nu poți să trăiești”.

„Toată lumea plânge dar își dă cineva seama, dacă nu sunt toți handicapați, ce se întâmplă cu tineretul? Sportul este o treabă care te lipsește de medicamente, e pentru sănătate. Dar cu cine se poate vorbi, unde se poate vorbi? Gândiți-vă ce se întâmplă după Halep, intrăm în Sahara exact cum am intrat cu celelalte sporturi”, a spus Țiriac.

Președintele Federației Române de Tenis consideră că centrele federale de tenis ar trebui să fie la Cluj, Timișoara și Iași, care să fie o pepinieră.

„Tu trebuie să semeni ca să poți să culegi, noi nu am semănat nimic de 30 de ani. (...) Suntem normali la cap? (...) Pentru mine, Viktor Orban este un erou pentru că a zis că sportul este prioritatea numărul unu în Ungaria. (...) Dacă mâine dimineață eu aș fi ministrul Sportului în prima ședință de Guvern m-aș urca pe masă și le-aș spune dacă nu le e rușine cu 0,048% și nu m-aș da jos de pe masă până nu aș obține 1 %, dacă nu să-și facă ei treaba. Cu ăștia suntem, cu ăștia defilăm”, a mai spus Ion Țiriac.

Ion Țiriac a participat, marți, la Cluj-Napoca, alături de Simona Halep și Ilie Năstase la un eveniment organizat de Federația Română de Tenis și Winners Sports Club „Întâlnește-ți campionii”, în cadrul căruia cei trei au schimbat mingi de tenis cu aproape 200 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

Citește și: Luptă cruntă pentru comisarul european: lista celor 3 'finaliști' ai României / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.