Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Țiriac cere RĂSPUNDEREA MAGISTRAȚILOR: Îl dă exemplu pe Gică Popescu

www.looktv.ro
Ion Țiriac Simona Halep

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat luni, în legătură cu modificarea legilor Justiţiei, că "cineva trebuie să se responsabilizeze" în momentul în care o persoană este trimisă în judecată, afirmând că persoana respectivă trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea sentinţei finale, aşa cum se întâmplă în SUA.

"Cineva trebuie să se responsabilizeze (...) în momentul în care dai în judecată un individ (...). Orice individ, în Statele Unite, are dreptul să fie acuzat sau are dreptul să se apere când este acuzat, la fel şi preşedintele, care e un cetăţean absolut normal. Dar până când, în ultima Curte, în ultima instanţă, el nu este găsit vinovat, până atunci omul e nevinovat. În special preşedintele, hai să-l lăsăm să-şi facă datoria. La noi e un pic invers, cum vezi pe unul, cum haţ, îl bagi, ba cu 30 de zile, ba cu ce a făcut - ba cu ce n-a făcut şi mai descoperi şi că acum zece ani a făcut nu ştiu ce", a susţinut Ţiriac la o conferinţă de presă, la Senat.

Citește și: Țiriac nu se dă bătut și dă în judecată BNR-Ce poziție au luat Simona Halep și Ilie Năstase

În opinia sa, acest mod de a judeca ar trebui "să se termine", scrie agerpres.ro.

"Treburile acestea ar trebui oarecum să se termine. Dacă noi o să avem o Justiţie în care şi judecătorul este şi stă drept în picioare, dar şi procurorul, care este de fapt avocatul statului, cel care acuză, au nişte responsabilităţi. Nu poţi să acuzi din cer pe oricine şi pe urmă să spui: nu-i nimic, am greşit. Vă aduceţi aminte cu fotbalul, cu cei opt, în care era inclusiv Gică Popescu. Ei sunt declaraţi nevinovaţi astăzi şi după trei luni sunt 40 de ani vinovaţi. De ce?", a conchis Ţiriac.

El a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat cum comentează disputa generată de modificările la legile Justiţiei.

Citește și: Revoluție pe piața imobiliară: Prima agenție din România care permite plata în Bitcoin .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.