Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Țiriac, în topul miliardarilor lumii - Ce loc ocupă fostul tenismen

captura TV
ion tiriac

Cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, Ion Țiriac se află pe locul 2.276 din 2.816 miliardari ai lumii indexați de publicația Hurun Report din China, într-un clasament condus de Jeff Bezos, de la Amazon, cu o avere de 140 de miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Anul trecut Țiriac se afla pe locul 2.038. Din clasament lipsește Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, care, în baza ultimei runde de finanțare obținută de firma sa, ar trebui să aibă o avere de circa 1,4 miliarde de dolari. De altfel, revista Forbes îl prezenta anul trecut pe Dines ca fiind primul miliardar din afaceri cu roboți software.

În clasamentul Hurun, Bezos este urmat de Bernard Arnault, proprietarul companiei de bunuri de lux LVMH, cu 107 miliarde dolari, Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu 106 miliarde dolari, Warren Buffet, investitor, cu 102 miliarde dolari și Mark Zuckeberg, fondatorul Facebook, cu 84 de miliarde de dolari.

Primul caz de coronavirus din România alertează autoritățile - Comandament de URGENȚĂ la Primăria Capitalei

În clasament se află 2.816 miliardarri, cu 346 mai mulți decât anul trecut. Totalul averilor este de 11.200 de miliarde de dolari, în creștere cu 9% față de anul trecut. Tehnologia a dat cei mai mulți miliardari, urmați de investitori, retail și imobiliare.

Cei mai tineri miliardari sunt Kylie Jenner, 22 de ani, din cosmentice și Ritesh Agarwal, 24 de ani, cu afaceri în turism.

Și coronavirusul a impulsionat unele averi. Acțiunile companiei de educație online Genshuixue, fondată de Chen Xiandong (4,7 mld dolari) au crescut cu o treime de la finele lui ianuarie, la fel ca titlurile TAL Education a lui Zhang Bangxin (10,4 miliarde doalri). Au mai crescut averile fondatorilor sau acționarilor din industria divertismentului - companii de jocuri online, dar și din industria sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.