Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Arsene, președinte PSD Neamț: 'Viziunea PNL-USR pentru ţară: austeritatea! Viziunea PSD: nu lăsăm pe nimeni în urmă!'

Vestea.net
ionel arsene

Viziunea PNL-USR pentru ţară este austeritatea, în timp ce viziunea PSD este să nu lase pe nimeni în urmă, a declarat, marţi, preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene.

"Colegii mei social-democraţi parlamentari vor face tot ce le stă în putere pentru a schimba priorităţile prevăzute de către Guvernul "Nu se poate" în bugetul gândit pentru acest an, astfel încât românii să aibă mai puţin de suferit din cauza crizei economice. Deja au fost gândite amendamentele care vor fi făcute la proiectul de buget şi, cu încadrare în suma finală şi păstrând aproximativ acelaşi deficit de 7,2%, se va cere punerea în practică a unei alte modalităţi de acordare a banilor statului, cu interes pe binele cetăţeanului", a scris, pe Facebook, Ionel Arsene, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan JUBILEAZĂ! Activitatea Gabrielei Firea de la primărie ar putea fi verificată: firme de audit chemate la Primăria București

În viziunea PSD, sumele alocate Educaţiei trebuie să crească până la 5% din PIB. Totodată, social-democraţii cer creşterea salariilor profesorilor şi a asistenţilor sociali la nivelul anului 2022, conform Legii salarizării aprobate de PSD.

Ionel Arsene a mai spus că alocaţiile şi pensiile minime trebuie majorate.

În domeniul sanitar, liderul PSD Neamţ susţine că bugetul de servicii medicale suplimentare în pandemie trebuie să crească de la 4,18 la 4,5 miliarde lei iar pentru modernizarea şi dotarea spitalelor trebuie alocate 7,1 miliarde lei, bani obţinuţi din recuperarea arieratelor.

PSD mai cere despăgubiri pentru fermierii afectaţi de secetă şi înfiinţarea Programului "Fabricat în România", prin stimularea investiţiilor mari şi retehnologizarea companiilor din ţară.

"Sunt convins că prin aceste măsuri şi multe altele avute în vedere de colegii mei PSD, ţara ar putea fi salvată de la austeritatea care a cuprins-o cu PNL şi USR la guvernare! Sunt măsuri eficiente, realiste, care au în vedere binele cetăţenilor, prin creşterea veniturilor şi stimularea economiei naţionale", a conchis preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.