Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Arsene (PSD): Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are aparatura necesară pentru testarea pacienților de COVID-19

facebook.com
Ionel Arsene

Președintele Consiliului Județean și al PSD Neamț, Ionel Arsene, susține că au ajuns la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, ultimele componente pentru a putea funcționa aparatul de testare moleculară real-time PCR - extractorul și chitul de extracție. „De acum, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are aparatura necesară care va permite testarea pacienților suspecți de coronavirus”, a adăugat Arsene.

Citește și: BREAKING Parlamentul A VOTAT prelungirea STĂRII DE URGENȚĂ

„Am reuşit!!! Aparatul PCR de la Spitalul de Urgenţă, funcţional!

Dragi nemțeni, am inima strânsă de emoție, gândindu-mă la Patimile Fiului Domnului din aceste zile, dar totodată mi-e plină de bucurie, că pot să vă anunț cea mai bună veste pentru aceste vremuri grele: azi, în Joia Mare, au ajuns la Spitalul de Urgență Piatra Neamț, ultimele componente pentru a putea funcționa aparatul de testare moleculară real-time PCR - extractorul și chitul de extracție.

De acum, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț are aparatura necesară care va permite testarea pacienților suspecți de coronavirus, pentru a se cunoaște în foarte scurt timp dacă sunt sau nu infectați cu virusul COVID-19. Nu va mai fi nevoie să se trimită probele prelevate de la suspecții din Neamț în alte județe ale țării, pentru interpretarea lor!

Dragi nemțeni, în Săptămâna Patimilor, simt că Dumnezeu ne iubește și un vis al meu s-a împlinit! Ceea ce v-am promis că voi face, printre multe altele, pentru salvarea pacienților infectați cu temutul virus, s-a adeverit. Cu fonduri de la bugetul județului - am alocat 11 milioane de lei - reușim să achiziționăm cea mai importantă aparatură și cele mai bune echipamente de protecție, care să fie utilizate de sistemul medical nemțean în perioada pandemiei de coronavirus.

Aparatura are toate autorizațiile necesare, specialiștii care vor lucra cu aparatul PCR au fost deja la un stagiu de pregătire, iar astăzi, după ce a ajuns acest adevărat laborator de analiză, au mai beneficiat de o instruire. Sper ca Ministerul Sănătății să dea în cel mai scurt timp cu putință avizul pentru începerea testărilor la Piatra Neamț.

Sunt foarte bucuros că reușesc să sprijin Spitalul Județean, care pe 31 martie a fost declarat Spital COVID-19, cu aparatură de ultimă performanță, chiar dacă acum unitatea medicală nu mai este în subordinea Consiliului Județean! Eu rămân alături de nemțeni și voi face tot ce depinde de mine pentru sprijinirea și binele cetățenilor județului nostru!

Dumnezeu să ne aibă în pază! Să ne ţină sănătoşi, iar pe cadrele medicale să le întărească, pentru a avea putere să îi salveze pe pacienţi!””, se arată pe pagina de Facebook a lui Ionel Arsene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.