Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Dancă acuză guvernul că fură curent în criza exploziei prețurilor la energie: Va fi blackout în plină iarnă

Guvernul Romaniei
ionel danca

Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al PNL, acuză că guvernul e complice în criza energetică și că face bani prin creșterea prețurilor. Mai mult, Dancă prezice că România va rămâne în pană de curent în plină iarnă.

"În scandalul prețurilor la energie, e clar că Guvernul PSD-PNL fură curent! Atunci când statul încasează 43 miliarde de lei într-un an din creșterea prețurilor la energie și plătește numai 4,5 miliarde lei contravaloarea compensării aplicate de furnizori, este evident că Guvernul fură curent din piața de energie.

Este o hoție pe față care va duce inevitabil la incapacitatea de plată a furnizorilor de energie, la oprirea producției de energie și la o pană totală de curent pentru consumatori în plină iarnă. De aici vin toate scandalurile din coaliția de guvernare PSD-PNL care își aruncă vina de la unii la altii în fața unui colaps energetic iminent!

Coaliția PSD-PNL-UDMR se păcălește singură că poate susține la nesfârșit o schemă de tip Caritas de plafonare și compensare a prețurilor la energie și refuză să adopte soluțiile propuse de parlamentarii Forța Dreptei de reducere a prețurilor la energie: reducerea TVA la 5% pentru energia electrică, gaze naturale si carburanți, reducerea accizelor la combustibili și eliminarea accizelor, a certificatelor verzi si a bonsului de cogenerare la energia electrică.

Din păcate, proiectul de lege pentru reducerea prețurilor la energie, inițiat de mine alături de colegii parlamentari din Forța Dreptei, este blocat în comisiile parlamentare de la începutul anului de coaliția PSD-PNL-UDMR.

Solicit public coaliției PSD-PNL-UDMR să introducă pe ordinea de zi în prima zi a sesiunii parlamentare din septembrie, adoptarea Proiectului de lege pentru reducerea prețurilor la energie inițiat de parlamentarii Forța Dreptei: Pl-x nr. 203/2022", susține Dancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.