Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Dancă, către Marcel Boloş: Lăsaţi această politică pesedistă de taxare a necazurilor românilor

Guvernul Romaniei
ionel danca

Deputatul neafiliat Ionel Dancă (Forţa Dreptei) a declarat, luni, în plenul Camerei, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, că era mai bine ca acesta să recunoască faptul că l-a pus PSD să crească taxele, menţionând că "taxa pe boală" este "ultima dintre sfidările pe care guvernul PSD - PNL le face la adresa oamenilor cinstiţi".

"Domnule ministru Boloş, decât să înşiraţi jumătate de oră cifre şi rapoarte în care nu crede nimeni, mai bine spuneaţi simplu: m-a pus PSD să pun această taxă pe necazul oamenilor, m-a pus PSD să cresc taxele, contribuţiile sociale, accizele, să cresc impozitele pentru mediul de afaceri, m-a pus PSD să scot bani din piatră seacă. Era mult mai simplu, domnule ministru, pentru că, ce să vezi, ce convenabil pentru PSD să facă toată această ajutare fiscală bugetară cu un ministru de la PNL, cu alte cuvinte ce convenabil pentru PSD să majoreze taxele, ceea ce nici cu un ministru de la PSD nu ar fi reuşit", a afirmat Dancă, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Finanţelor.

El a spus că "taxa pe boală" este "ultima dintre sfidările pe care acest guvern PSD - PNL le face la adresa oamenilor cinstiţi care muncesc în această ţară şi a mediului de afaceri".

"Am văzut de la domnul ministru timp de 30 de minute argumente pentru această taxă, nicidecum că va corecta această aberaţie fiscală. Ba, mai mult, din ceea ce înţelegem de la domnul ministru, dacă este aşa o problemă cu un număr imens de concedii medicale care nu au nicio legătură cu realitatea, ne aşteptăm ca, de fapt, ministrul Finanţelor şi Guvernul PSD - PNL, condus de Marcel Ciolacu, să elimine de fapt plata concediilor medicale. Acolo se va ajunge. De ce nu controlaţi aceste concedii medicale fictive? De ce nu le eliminaţi şi să luptaţi cu adevărat cu cei care nu îşi plătesc taxele şi impozitele în România? Să pui taxe pentru bolnavii de cancer, pentru mamele care îşi îngrijesc copiii, este pur şi simplu sfidare şi o bătaie de joc", a adăugat Ionel Dancă.

Deputatul a mai susţinut că ministrul a recunoscut că cine încasează un salariu brut de 10.000 lei, în urma aplicării contribuţiei de asigurări sociale de sănătate va lua mai puţin cu 900 lei faţă de situaţia în care ar fi rămas în câmpul muncii.

"Păi, nu ne dorim să crească natalitatea în România? Nu e normal ca să încurajăm mamele să meargă în concediu de creştere a copilului pentru că România are o problemă demografică foarte gravă? Nu e normal să promovăm aceste politici de creştere a natalităţii? Şi atunci pentru a le promova trebuie să primească chiar şi bani mai mulţi, pentru că un copil în creştere înseamnă cheltuieli mai mari pentru acea familie. Sau pentru bolnavii care pleacă în concediile medicale nu e normal să primească bani în plus faţă de cât ar fi primit dacă ar fi rămas la muncă pentru că nu a fost alegerea lor să fie bolnavi şi au nevoie de medicamente, de îngrijiri medicale?", a explicat Dancă.

El l-a acuzat pe ministru că nu îi pasă de suferinţele şi necazurile românilor.

"Mai bine, domnule ministru Boloş, clipiţi de două ori dacă vreţi să vă scăpăm şi lăsaţi această politică pesedistă de taxare a necazurilor românilor", a conchis Ionel Dancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.