Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Dancă îl aruncă în lupta prezidențială pe Ludovic Orban: Este candidatul de dreapta care poate să învingă PSD-ul

Guvernul Romaniei
ionel danca

Ludovic Orban este candidatul de dreapta care poate să învingă PSD-ul şi orice alt contracandidat la alegerile prezidenţiale din 2024, a declarat duminică liderul organizaţiei Ilfov a partidului Forţa Dreptei, Ionel Dancă, potrivit Agerpres.

"Eu vă asigur că Ludovic Orban este candidatul de dreapta care poate să învingă PSD-ul şi orice alt contracandidat la alegerile prezidenţiale din 2024", a spus acesta, la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti.

Ionel Dancă a apreciat că ultimul an de guvernare a fost unul "dezastruos" pentru români. În opinia sa, dacă în această perioadă ar fi fost premier Ludovic Orban, nu ar fi existat aceleaşi probleme în domeniul energiei.

"Am fi dat drumul la investiţii, am fi crescut producţia de energie, astfel încât să scadă preţurile la energie. Am fi redus taxele, TVA, accizele. Am fi eliminat certificatele verzi şi bonusul de cogenerare, care încarcă facturile românilor la energie, pentru a umple visteria statului. Dacă Ludovic Orban ar fi fost prim-ministru astăzi, vă asigur că nu am fi crescut taxele. Nu am fi pus taxe şi contribuţii sociale pentru un om care munceşte două ore, la nivelul unui salariu de opt ore. Nu am fi crescut taxele locale, nu am fi crescut impozitele pe dividende. Nu am fi micşorat pragul pentru microîntreprinderi, nu am fi pus noi taxe pentru PFA-uri şi liber profesionişti. Noi apărăm mediul privat şi susţinem reducerea taxelor şi a fiscalităţii", a afirmat el.

Dancă a mai declarat că Forţa Dreptei trebuie să împiedice o revenire la Primăria Capitalei a "primăriţei voucherelor". La rândul său, deputata Violeta Alexandru a susţinut că o victorie a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei ar fi "o dramă", acuzând-o pe aceasta că "împrăştia banii în stânga şi în dreapta" pentru calcule electorale.

"Sunt un om care preferă corectitudinea. Sunt un om care îl susţine pe Nicuşor Dan pentru faptul că ştiu cât a tras să repare după urma acestei Gabriela Firea, care a băgat Bucureştiul în faliment. Nu mă impresionează campaniile de presă. Ţin cu cei care, poate, nu sunt grozavi în comunicare, dar cu siguranţă sunt corecţi. Cu siguranţă vor binele acestui oraş. Cu siguranţă s-au înhămat la a curăţa dezastrul pe care PSD l-a lăsat şi după Oprescu, şi după Firea. Va fi dramă dacă Gabriela Firea se întoarce în Bucureşti, dacă acest oraş încape pe mâinile unor oameni care nu au altceva în minte decât să îşi pună pilele prin toate companiile şi funcţiile din capitală, incompetenţi şi dornici doar să facă afaceri cu statul. Va fi o dramă să ne întoarcem iarăşi la falimentul în care ne dusese Firea, la toate schemele ei, care nu aveau nicio acoperire în buget", a spus Violeta Alexandru.

Ea a subliniat că în Bucureşti calitatea serviciilor trebuie să fie aceeaşi, indiferent de sector. Totodată, Violeta Alexandru a declarat că bugetele nu pot fi acordate "disproporţionat" către sectoare, în timp ce Primăria Capitalei se ocupă doar de "plombat de străzi" şi activităţi punctuale. Potrivit acesteia, partidele de dreapta trebuie să câştige şi guvernarea, şi alegerile pentru Primăria Capitalei.

"Nu este deloc de dorit ca una să nu o aibă pe cealaltă, pentru că acest oraş are nevoie de investiţii, de sprijin, de lucru de zi cu zi - toate acestea depinzând de un sprijin guvernamental pe care actualul primar general nu îl are. Ce are? Are sfidare din partea Guvernului. De parcă pe Nicuşor l-ar sfida, nu pe fiecare bucureştean, nu pe fiecare locuitor al acestui oraş. Are sfidare din partea aşa-zişilor parteneri de coaliţie, care îşi văd de interesul, de sectorul lor şi doar atât îi interesează, de parcă acesta nu ar fi oraşul tuturor", a susţinut ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.