Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Dancă prinde glas, 'în ziua în care PNL s-a predat inamicului PSD': 'PNL face o epurare politică în comisii în ziua în care s-a predat inamicului PSD'

Facebook
Ionel Dancă

Deputatul Ionel Dancă, care a părăsit grupul parlamentar al PNL alături de Ludovic Orban şi de alţi liberali, a reclamat, luni, în plenul Camerei, că "PNL face o epurare politică la nivelul comisiilor de specialitate" din Legislativ, după ce a fost înlocuit din Comisia de afaceri europene şi mutat la Comisia pentru egalitate de şanse între femei şi bărbaţi.

"Acest proiect de hotărâre reprezintă un act de agresiune din partea foştilor colegi din grupul parlamentar PNL faţă de parlamentarii aleşi ai PNL care s-au dezafiliat din grupul PNL. Acest proiect de hotărâre, în mod bizar, este mărturia a două mesaje foarte importante din punct de vedere politic şi social. Practic, PNL face o epurare politică la nivelul comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, transferând sau - aşa cum se scrie în proiect - cuvântul "trece": deputatul Ionel Dancă trece la Comisia pentru egalitate de şanse.(...) Nu înţeleg ce înseamnă termenul 'trece', dar este cel puţin ciudat că ziua în care sunt discursuri cu privire la Ziua Internaţională împotriva violenţei femeilor, domnii foşti colegi de la grupul parlamentar al PNL consideră o sancţiune trecerea de la Comisia de afaceri europene la Comisia pentru egalitate de şanse între femei şi bărbaţi. Este un mesaj social important pe care foştii mei colegi îl transmit cu prilejul acestei zile", a declarat Ionel Dancă.

Citește și: OFICIAL PNL se rupe: Cei 17 parlamentari liberali care s-au dezafiliat grupului parlamentar DEMISIONEAZĂ marți

El a susţinut că demersul foştilor colegi liberali are loc în ziua în care "PNL s-a predat oficial inamicului PSD".

"Este vorba de o epurare politică în interiorul PNL. Se întâmplă astăzi, pentru că astăzi este ziua în care PNL s-a predat oficial, cu toate armele, la inamicul PSD şi această predare a armelor nu putea fi făcută decât, evident, cu un fost general al Armatei române la conducerea Partidului Naţional Liberal şi a viitorului Guvern, la dorinţa expresă a preşedintelui României, Klaus Iohannis. Este o epurare politică care arată că Partidul Naţional Liberal nu mai are nevoie de parlamentarii aleşi ai Partidului Naţional Liberal, care au optat să activeze în diverse comisii de specialitate ale Parlamentului, potrivit competenţelor şi profesionalismului lor", a adăugat Dancă.

Citește și: Raluca Turcan îi cere DEMISIA lui Florin Cîțu: 'Îţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale?'

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a răspuns că demersul a fost făcut cu respectarea regulamentului, menţionând că locurile din comisiile parlamentare care aparţin PNL trebuie ocupate de membrii grupului, iar Ionel Dancă nu mai face parte din grup.

"Aceste locuri aparţin Partidului Naţional Liberal, grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi trebuie să fie ocupate de membri ai grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal. Potrivit cutumei şi potrivit tuturor procedurilor de până în prezent, tot grupul parlamentar PNL, pentru că din grupul parlamentar PNL aţi plecat, este obligat să pună la dispoziţia dumneavoastră locuri în alte comisii, locuri libere, disponibile", a explicat Andronache.

Citește și: Fost ministru PNL, după negocierea cu PSD: 'Dați-vă demisia toți! Toți Rareșii, Bocii, Ralucii și Fluturii de partid și de stat! Luați-vă labele de pe PNL'

Potrivit proiectului de hotărâre, şi alţi liberali care au părăsit grupul PNL, printre care Luminiţa Barcari, Constantin Şovăială, Ion Ştefan, Antonel Tănase, au fost mutaţi în alte comisii. Astfel, au fost trecuţi la Comisia pentru drepturile omului: Luminiţa Barcari - de la Comisia pentru învăţământ, Ion Ştefan - de la Comisia pentru industrii, Antonel Tănase - de la Comisia pentru apărare. De asemenea, Ionel Dancă şi Gabriel Plăiaşu vor trece la Comisia pentru egalitate de şanse, iar Constantin Şovăială - de la Comisia pentru apărare la Comisia pentru ştiinţă. Proiectul de hotărâre a fost adoptat pe articole de Camera Deputaţilor, urmând ca votul final să fie dat în prima şedinţă.

În 3 noiembrie, şi fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a fost transferat la Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.