Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Dancă: 'Sluga lui Liviu Dragnea de la Interne, Carmen Dan, aruncă cu petarde în toate direcțiile'

ionel danca

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat că ministrul de Interne, Carmen Dan, „sluga lui Dragnea”, „aruncă cu petarede în toate direcțiile când simte pericolul că a spus adevărul din greșeală”, după ce social-democrata a fost audiată în Comisia LIBE din PE, scrie Mediafax.

„Sluga lui Liviu Dragnea de la Interne, Carmen Dan, aruncă cu petarde în toate direcțiile când simte pericolul ca a spus adevarul din greseala, așa cum a făcut în Piața Victoriei în 10 august împotriva manifestanților pașnici. Reacția ministrului de Interne, Carmen Dan, atunci când am arătat că nici măcar nu a menționat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen între prioritățile sale la președinția consiliului JAI este încă o mostră de bășcălie și neseriozitate la adresa criticilor întemeiate ale PNL pe această temă așa cum a fost întreaga sa prestație și a colegului său Tudorel Toader în fața parlamentarilor europeni”, a scris pe Facebook Ionel Dancă.

Liberalul susține că după insistențele mai multor europarlamentari, Carmen Dan „a bâlbâit” despre aderarea României la Spațiul Schengen.

„Abia la insistențele mai multor europarlamentari despre aderarea României și Bulgariei la zona Schengen, doamna Carmen Dan și-a amintit de acest ”obiectiv național” despre care a bâlbâit că îl susține dar că nu va face niciun demers pentru o evaluare a îndeplinirii criteriilor de aderare ”nici acum, nici în viitor”, spune Dancă.

Ionel Dancă a declarat că ministrul de Interne „s-a făcut pur și simplu de râs” prin prestația pe care a avut-o în Parlamentul European.

Citește și: Tudorel Toader, audiat în Comisia LIBE: 'Europa este în inima românilor'

„Doamna Carmen Dan este cea care s-a făcut pur și simplu de râs pentru că există deja o evaluare a Comisiei Europene care a constatat îndeplinirea criteriilor tehnice de aderare doar că decizia aparține Consiliului JAI. Însă nu aceasta a fost întrebarea parlamentarilor europeni, ci dacă acest subiect face parte dintre prioritățile președinției României și dacă va face vreun demers pentru a se ajunge la o decizie în acest sens. Or, din răspunsul doamnei Carmen Dan nu rămâne decât afirmația ”nici acum, nici în viitor”. Asta este ceea ce a afirmat Carmen Dan pe toata durata dezbaterilor din Comisia LIBE a Parlamentului European și este tot ceea ce rămâne și contează. Ce-a mai spus acest ministru, într-o incompatibilitate crasă cu repsonsabilitatea europeană a funcției sale, pe holuri, în discuții private cu presa sau fără presă sunt doar pentru propagandă și mașinăria de fake news. Adevărul este că în perioada președinției României a Consiliului UE, PSD spune pur și simplu: Adio, Schengen pentru România!”, transmite purtătorul de cuvânt al PNL.

Și președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul de Interne, Carmen Dan, „și-au dat măsura imposturii, ipocriziei și incompetenței” în cadrul audierilor din Comisia LIBE, unde au fost „puși la colț” pentru atacul asupra statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.