Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionică Alexandru (FSMM): Efectele grevei generale pot fi destul de mari

Ministerul Muncii
Ministerul Muncii

Preşedintele Sindicatului Naţional al Salariaţilor din Instituţiile Ministerului Muncii, Alexandru Adrian Ionică, a declarat, luni, la Ploieşti, că efectele grevei generale din instituţiile Ministerului Muncii "pot fi destul de mari", potrivit Agerpres.

El a subliniat că dorinţa colegilor din teritoriu este ca, atunci când vor începe negocierile, cerinţele lor să fie rezolvate.

"Efectele pot fi destul de mari în sensul că, probabil din cauza disconfortului creat de greva colegilor noştri din instituţiile Ministerului Muncii, oamenii sunt nevoiţi să aştepte poate depuneri de dosare, poate rezolvări de cereri... (...) Guvernul ştie despre situaţia în care ne aflăm în acest moment, ştie despre toate revendicările pe care noi le-am înaintat Ministerului Muncii. Vineri am avut o întrevedere cu o echipă la Guvern, au rămas în dezbatere acele discuţii şi vor fi transmise premierului pentru a se propune variante şi a le discuta împreună cu sindicatele. Colegii noştri din teritoriu doresc ca, în momentul în care noi începem acele negocieri, să fie rezolvate pozitiv", a spus Alexandru Adrian Ionică, care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii.

El a reiterat motivele care au dus la declanşarea grevei generale în instituţiile Ministerului Muncii, solicitările vizând eliminarea inechităţilor din sistem, asigurarea de salarii decente, aplicaţii informatice care să funcţioneze în parametri optimi.

De asemenea, angajaţii reclamă lipsa personalului, fapt care a condus la efectuarea a mii de ore suplimentare care nu pot fi plătite şi nici recuperate prin timp liber.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Salariaţilor din Instituţiile Ministerului Muncii se află, la Ploieşti, pentru a fi alături de colegii din cadrul Casei Judeţene de Pensii şi Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială aflaţi în grevă generală.

Angajaţii instituţiilor din Ministerul Muncii au intrat în grevă generală începând de luni.

Miercuri, 22 noiembrie, membrii sindicatelor afiliate FSMM au declanşat greva de avertisment, în intervalul orar 8,00 - 10,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.