Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Negoiță a bătut palma: Cine va prelua Dinamo

www.prosport.ro
Ionuț Negoiță

Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo, care îl are pe Cornel Dinu printre membrii fondatori, a anunţat că este în tratative “extrem de avansate” cu Ionuţ Negoiţă şi că vizează un pachet de 92 la sută din acţiuni.

Răzvan Oprea, un alt membru fondator al asociaţiei, a declarat, miercuri, că pentru a fi membru al asociaţiei se plăteşte o cotizaţie de 400 de lei pe an. El a precizat că banii din donaţii, sponsorizări şi cotizaţii, vor ajunge în fiecare an în bugetul clubului.

Citește și: La Educație, Monica Anisie a preluat un cabinet cu ‘bube’! Cinci oameni care ar putea fi executați

“Dacă vom reuşi să luăm pachetul majoritar de acţiuni, şi am avut foarte multe discuţii cu companii foarte mari în ultimii doi ani, putem să cedăm o parte din acţiuni unor societăţi care au interesul să îşi promoveze afacerea dar şi să câştige oarece bani. Am ales ca model Bayern Munchen, unde 75 la sută din acţiunile clubului sunt deţinute de aceşti socios. Negocierile sunt extrem de avansate. Dacă oamenii vor marşa la acest proiect este iminentă semnarea unui contract cu domnul Negoiţă. Pachetul pe care îl vizăm este de 92 la sută”, a explicat el.

Cornel Dinu a declarat că era necesar un astfel de început pentru a nu se mai trece prin greutăţile din trecut. “Interesul este să ajutăm Dinamo şi am găsit această formă. Noi nu vrem decât binele lui Dinamo. Această societate nu va conduce Dinamo. Trebuie să venim mai mulţi, trebuie să existe mai multe forme de finanţare care să ne ducă la un buget cu care într-adevăr să intrăm în Europa. Noi suntem un ONG bine intenţionat”, a afirmat Dinu.

Citește și: EXCLUSIV Avem toate contractele cu fonduri europene ale lui Dan Barna! Partener în proiecte de peste 20 de milioane de euro

El a precizat că a discutat şi cu Mircea Lucescu, care a spus că este alături de el, şi cu Ion Ţiriac, care a spus însă că nu este interesat în acest moment.

Pe site-ul adpd.ro, nou lansat, fanii sunt îndemnaţi să participe activ la viaţa asociaţiei pentru a susţine clubul Dinamo. Astfel, ei pot alege să susţină asociaţia, şi implicit FC Dinamo, prin cotizaţiile de membri, prin donaţii, firmele prin redirecţionarea impozitului pe profit (campania 20% firme), fanii prin redirecţionarea a 2 la sută din impozitul pe venit, prin cumpărarea de abonamente la stadion şi din bilete la meciuri, prin cumpărarea de materiale promoţionale, prin cumpărarea de acţiuni, dar şi, în cazul proprietarilor de baruri sau pub-uri, prin asociere cu ADPD.

Citește și: Ultimă oră! Decizii cruciale luate de Banca Națională, după instalarea Guvernului Orban

În urmă cu o săptămână, acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat că doreşte să cedeze 51 la sută din acţiunile societăţii care deţine gruparea din Liga I cu un leu, însă cumpărătorul trebuie să investească imediat în echipă 500.000 de euro, datorilile curente către jucători şi furnizori.

El a precizat că datoriile totale ale clubului sunt de 1,8 milioane de euro şi doar o parte dintre ele sunt scadente.

Citește și: Viorica Dăncilă vrea să câștige alegerile prezidențiale… ‘de anul trecut’

Negoiţă vinde practic Baza Săftica, cu două terenuri de iarbă, unul sintetic, spaţii de cazare, restaurant, sală de fitness, plus parcul auto, mijloace fixe şi alte echipamente, evaluate la 3,5 milioane de euro, lotul de jucători fiind o altă discuţie şi având o altă valoare.

Negoiţă a devenit acţionar a Dinamo în urmă cu şapte ani şi majoritar în martie 2014. El deţine 93 la sută dintre acţiunile clubului. Ceilalţi acţionari sunt, cu aproximativ şase la sută, AFC Dinamo, societate în insolvenţă controlată de Nicolae Badea, care deţine marca şi palmaresul, şi Cornel Dinu, cu mai puţin de 1 la sută.

Citește și: Poliția Română apasă butonul de panică: Circulă o atenționare falsă de la Poliție! Puteți rămâne fără bani

Stadionul Dinamo aparţine Clubului Sportiv Dinamo, din cadrul Ministerului de Interne, cesionat pe durată nelimitată grupării controlate de Badea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.