Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Stroe, PNL, vrea împărțirea responsabilităților în privința imigranților în UE

imigranti

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, dorește ca împărțirea responsabilităților în privința imigranților să respecte, la rândul lor, acquis-ul Schengen pe care România l-a îndeplinit.

”Situația imigranților arată nevoia unei schimbări de optică la nivelul Uniunii Europene în special cu privire la extinderea spațiul Schengen. Valul de refugiați arată obligativitatea respectării acquis-ului Schengen de către statele membre ale acestui spațiu în privința României.

În acest sens, reamintesc faptul că statul român a îndeplinit toate condițiile necesare în vederea securizării granițelor sale, iar aderarea României la Schengen ar aduce un mai bun control asupra granițelor de Est ale Uniunii Europene.

Mai mult, înființarea în zonele de graniță ale UE a centrelor de triere unde să se poată face distincția între refugiați și imigranți economici ilegali este necesară. Astfel de locații ar asigura coerență, respectarea tuturor drepturilor ce revin refugiaților și evitarea unor posibile intruziuni din partea unor extremiști sub masca imigrantului.

România este pregătită să participe la o împărțire echitabilă a imigranților între statele membre ale blocului comunitar, însă ne așteptăm ca țările care fac apel la o responsabilitate comună în această situație să respecte, la rândul lor, acquis-ul Schengen pe care România l-a îndeplinit.

Respectarea normelor, regulă fundamentală a UE, trebuie aplică atât în privința refugiaților, cât și în raportarea statelor puternice ale UE față de țările care îndeplinesc în totalitate regulile de aderarea la spațiul Schengen.”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.