Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuţ Chesnoiu, director AFIR: Achiziţiile publice sunt o oroare în România

curs-expert-achizitii-publice-1000x480

Directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Ionuţ Chesnoiu, a declarat joi, la Târgovişte, că achiziţiile publice sunt o oroare, fie că sunt pe fonduri europene, fie din fonduri naţionale.

''Un lucru important, şi zic eu că ne va ajuta foarte mult în implementare, este faptul că putem permite de la notificarea selectării proiectului pentru finanţare, putem deja să demarăm procedurile de achiziţie. Ştiu că achiziţiile publice sunt o oroare în toată România, fie că vorbim de fonduri europene, fie că vorbim de PNDL, fie de fonduri naţionale pe programe'', a afirmat Chesnoiu, într-o întâlnire cu producători din judeţul Dâmboviţa.

Acesta a spus şi că în scurt timp vor fi lansate noi măsuri în cadrul programelor cu finanţare europeană.

''Avem anul acesta şi vom lansa în scurt timp noile măsuri de finanţare. Deja de săptămâna viitoare suntem în grupurile de lucru, vom convoca comitetul de monitorizare şi vom lansa şi 4.1, 6.1, 4.2 şi un pic mai târziu irigaţii. Nu se vor schimba foarte multe lucruri, am încercat să păstrăm nişte ghiduri cât de cât la acelaşi nivel, la aceleaşi prevederi ca cele trecute astfel încât să nu vă bulversăm în creionarea cererilor de finanţare. Am intervenit doar acolo unde a trebuit să detaliem lucrurile care ne-au fost ridicate ca probleme întâmpinate de dumneavoastră, fie în accesare, fie în implementare'', a mai spus directorul AFIR, Ionuţ Chesnoiu.

Acesta le-a vorbit producătorilor din Dâmboviţa şi despre posibilitatea accesării de fonduri pentru depozite de procesare fructe.

''Avem programe de finanţare pentru depozite logistice de procesare, unde sprijinul public poate merge până la 70%, dacă e vorba de cooperative, dacă nu, 50% şi suma maximă cofinanţată din bugetul UE este de 2,5 milioane de euro'', a spus Chesnoiu.

Directorul AFIR, Ionuţ Chesnoiu, precum şi reprezentanţi din Ministerul Agriculturii s-au întâlnit, joi, la Târgovişte, cu autorităţi locale şi beneficiari ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) din regiunea Sud Muntenia.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost joi într-o vizită în judeţul Dâmboviţa şi nu a putut participa la această întâlnire pentru că a trebuit să meargă la şedinţa de Guvern. Daea i-a salutat pe cei prezenţi şi le-a transmis că reprezentanţii ministerului le vor asculta problemele şi le vor răspunde la întrebări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.