Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuţ Moşteanu dă cu flit PSD-ului: Nu putem negocia 465 de parlamentari cu Comisia Europeană

inquamFOTO/Octav Ganea
ionut mosteanu

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, marţi, că singurul care poate finaliza Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este Guvernul, iar parlamentarii nu pot negocia acest proiect cu Comisia Europeană.

"Singurul care poate închide acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă este Guvernul, pentru că tot proiectul acesta se închide prin negocieri cu Comisia. Nu putem negocia 465 de oameni din Parlament cu Comisia Europeană, de aia avem un Executiv învestit de acest Parlament, care are încrederea unei majorităţi. Deci, Guvernul va veni cu un Plan de Redresare şi Rezilienţă în două-trei săptămâni, o variantă finală în luna mai şi apoi va fi public. Dacă premierul Cîţu va decide, va veni către Parlament pentru o dezbatere, o prezentare, va fi opţiunea dânsului", a spus Moşteanu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă este de acord cu o dezbatere amplă pe PNRR, cu toate partidele politice, aşa cum a propus PSD.

El a adăugat că PNRR va rămâne în coordonarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea.

"S-a discutat foarte clar, în decembrie, când s-a format coaliţia - coordonarea acestui plan este la Ministerul Proiectelor Europene, la ministrul Cristian Ghinea. Nu este nicio altă discuţie, chiar dacă au fost voci. Am stabilit la început de drum, când am pornit împreună în această coaliţie, de ce bucăţică din această poveste ne ocupăm fiecare dintre noi. PNRR este la ministrul Cristian Ghinea, (...) de altfel fiind singurul minister care are competenţele şi are oamenii care se pot ocupa cu astfel de proiecte, oameni cu experienţă în proiecte europene. Această resursă se regăseşte doar la acest minister", a explicat Ionuţ Moşteanu.

PSD a făcut un apel, marţi, către toate formaţiunile politice parlamentare să iasă din logica "orgoliilor de partid" şi să colaboreze pentru realizarea unui Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă "viabil", care să fie aprobat la Bruxelles şi care să asigure absorbţia fondurilor europene disponibile prin acest mecanism.

Social-democraţii au propus ca, imediat după sărbătorile de Paşte, să fie organizată în Legislativ o dezbatere "amplă" pe acest subiect, la care să participe reprezentanţii Guvernului, senatorii şi deputaţii şi experţii tuturor partidelor parlamentare, asociaţiile administraţiilor locale, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, ONG-uri de profil, dar şi specialişti din mediul economic şi academic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.