Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtătorul de cuvânt al PNL taxează 'exprimarea nefericită' a lui Alexandru Rafila despre iodura de potasiu

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat luni seară, la Antena 3, că ministrul Sănătății a avut „o exprimare nefericită” atunci când i-a îndemnat pe românii să se prezinte „cât mai repede” la medicul de familie pentru a-și lua prescripția pentru iodura de potasiu.

„Din pacate, declaratia dlui Rafila a lasat foarte mult loc de interpretari. Foarte bine ca a fost acum completat de minister, dar eu cred ca in continuare e nevoie de explicat public in ce situatii se administreaza aceasta iodura de potasiu. Eu cred ca este o exprimare nefericita (a ministrului, n.red.)”, a spus Stroe.

„E pacat ca o campanie care vine sa protejeze sanatatea publica lasa loc de interpretari si cred ca nu ar fi tarziu ca ministrul sa iasa cu precizari ca sa nu se ajunga la panica. Oamenii au temeri, frici, medicii de familie spun ca au fost contactati cu insistenta de pacienti”, a adăugat acesta.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila (PSD), a declarat luni că sistemul de distribuţie a pastilelor de iodură de potasiu este "perfect funcţional".

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara, listele se regăsesc la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică, de unde îşi pot ridica gratuit aceste pastile. Este un sistem perfect funcţional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să îl punem la punct", a afirmat ministrul, după o vizită la Spitalul de urgenţă Floreasca.

Ulterior, Ministerul Sănătății a venit cu precizari spunând că distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear.  „Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor”, a adăugat MS.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.