Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Stroe - Anumite federaţii au returnat voluntar sume din contractele de finanţare

Inquam Photos / Octav Ganea
ionut stroe

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, joi, într-o videoconferinţă de presă, că în urma unui apel de al său, anumite federaţii au returnat voluntar către MTS sume din contractele de finanţare pe anul 2020, care ulterior au fost redirecţionate pentru finanţarea cheltuielilor urgente ale Guvernului generate de pandemia de Covid-19, notează Agerpres.

"În acest moment nu sunt afectate sub nicio formă contractele de finanţare cu federaţiile. Singurul gest pe care l-am făcut, unul normal, a fost acela de a trimite o solicitare tuturor federaţiilor, iar o parte dintre ele şi-au refăcut calculele privind cheltuielile şi au returnat o parte din sumele din contractul de finanţare. Sume pe care nu le-au folosit în primul trimestru şi care erau destinate competiţiilor care au fost fie suspendate, fie anulate. Iar eu le mulţumesc. Deci eventualele economii care au fost făcute la nivelul federaţiilor au fost trimise la MTS. Iar noi, la prima rectificare, am returnat către Ministerului de Finanţe o parte din bani pentru a acoperi necesarul în zona sănătăţii publice. Dar în momentul în care vor exista solicitări din partea Ministerului de Finanţe explicit în acest sens vom regândi totul. Aşadar totul s-a făcut voluntar în urma unui apel făcut de mine", a spus ministrul.

"Sunt suficienţi bani. Ministrul de Finanţe ne-a asigurat de acest lucru, la fel şi premierul Ludovic Orban, s-a văzut cum au fost suplimentate bugetele la ultima rectificare. Noi nu suntem însă adepţii amputării bugetelor federaţiilor, dar considerăm absolut normal să putem reloca banii destinaţi unor competiţii care au fost anulate. Sau banii putem să îi relocăm pe următoarele trimestre, nu este niciun fel de problemă din partea noastră. Şi poate chiar de a suplimenta bugetele federaţiilor dacă în a doua parte a anului va avea loc o aglomerare a competiţiilor la care trebuie să participe", a adăugat el.

Ionuţ Stroe a precizat că Guvernul lucrează în această perioadă la o serie de măsuri pentru sprijinirea sportului la ieşirea din criza provocată de pandemie. El este de părere că în special cluburile private trebuie ajutate deoarece acestea au resimţit puternic efectele negative ale actualei crize.

"Există un plan de a sprijini sportivii şi cluburile. Lucrăm la el, unele dintre măsuri au fost deja anunţate public. Avem deja trei ordonanţe în care se menţionează cum pot fi susţinute contractele sportivilor prin bani publici, adică acei 75% din salariul mediu pe economie. De asemenea este o procedură pentru amânarea plăţii facturilor la utilităţi, chirii şi servicii. Lucrăm şi la alte măsuri, nu aş vrea să le dezvălui, dar fac parte dintr-un pachet al Guvernului. Dar curând vom avea modalităţi suplimentare pentru a sprijini entităţile sportive pentru a traversa acest moment. Dacă acele cluburi finanţate din bani publici au un sprijin suplimentar, cluburile din zona privată chiar trebuie să beneficieze din plin de pe urma suportului nostru pentru că ele resimt cel mai puternic efectele negative ale acestei crize", a mai afirmat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.