Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Stroe, anunțul SURPRIZĂ făcut încomisia de audiere, care i-a ADUS un aviz pozitiv!

Inquam Photos / Octav Ganea
ionut stroe

Ministrul propus la Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite, că pregătirile pentru găzduirea Campionatului European EURO 2020 la fotbal la Bucureşti sunt în linie dreaptă.

Stroe le-a transmis parlamentarilor că linia ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni va fi operaţională în momentul desfăşurării EURO 2020, conform Agerpres.

Citește și: AFACERE PROSPERĂ, chiar sub nasul autorităților: Vânzarea de permise FALSE înflorește ONLINE

"Suntem în linie dreaptă cu toate pregătirile pentru EURO 2020. Chiar şi faţă de situaţia expusă la audierile din urmă cu două săptămâni. Avem veşti foarte bune de la Ministerul Transporturilor, în sensul în care am fost anunţaţi că s-a reuşit deblocarea situaţiei liniei ferate Gara de Nord - Aeroportul Otopeni. Iar în acest moment suntem în grafic cu această linie, care, dacă lucrurile continuă în acest fel, va fi operaţională în momentul desfăşurării Campionatului European 2020. Practic s-a ajuns la un acord cu acel hotel a cărui curte era afectată de această linie ferată. Din estimările noastre cel târziu la sfârşitul lunii mai lucrările vor fi încheiate", a spus acesta.

"Sunt lucruri noi şi în ceea ce priveşte stadioanele. Stadionul Ghencea este ridicat, se lucrează la instalaţii. În tribune s-au montat 50% din suporţii scaunelor, iar în cel mai scurt timp se vor monta scaunele. S-a eliberat deja spaţiul pentru montarea gazonului şi acum se lucrează la sistemul de drenaj, la cel de substrat şi la cel de încălzire. Mă aştept ca la finalul lunii aprilie să se treacă efectiv la montarea gazonului. Stadionul Arcul de Triumf are acum un grad de execuţie de aproape 70%. Structura metalică a acoperişului este realizată tot 70%, iar acum se lucrează la tribuna oficială. În luna mai cel târziu vom avea şi gazonul montat. La Giuleşti s-a ajuns la cota 0, acum se lucrează la acele grinzi care acoperă tribuna oficială", a explicat el.

De asemenea, Ionuţ Stroe a menţionat că aeroporturile Băneasa şi Otopeni vor fi gata să primească delegaţiile şi suporterii la ora începerii competiţiei: "La Aeroportul Băneasa lucrările sunt avansate, câteva delegaţii ale ţărilor participante la EURO 2020 au fost acolo şi au vizitat şi s-au declarat mulţumite. Constructorul a promis că lucrările vor fi finalizate la timp. La Aeroportul Otopeni s-a suplimentat capacitatea de control la frontieră şi va fi un flux dedicat curselor charter care vor aduce suporterii la EURO 2020".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.