Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Stroe, despre reducerea salariilor bugetarilor: Bule de panică pentru capital politic

g4media.ro
Ionuț Stroe

Informațiile despre reducerea salariilor bugetarilor și investițiilor, care au fost doar „bule de panică” împinse spre populație doar pentru capital politic, sunt extrem de periculoase, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe.

„Președintele și premierul au oferit toate garanțiile că nu vor fi tăiate salarii sau investiții pentru reducerea deficitului bugetar. În ultimele zile, a existat în spațiul public un concurs de păreri, direct exprimate sau pe surse, despre cât de problematică ar fi situația economică a României și cum vor avea de suferit unele categorii de bugetari. S-au lansat teorii și multe păreri personale despre cum rămânem fără investiții. S-au spus păreri, pro și contra unor tăieri care nu au fost planificate vreodată sau dorite. Au fost ignorate însă, din păcate, exact pozițiile publice, oficiale, ale celor care chiar au în atribuții decizii de acest fel. Într-o perioadă internațională complicată, în care România, spre deosebire de alte țări, are o stabilitate și economică și socială, menținută cu multe eforturi, aceste , împinse spre populație doar pentru capital politic, sunt extrem de periculoase”, transmite Ionuț Stroe.

Cifrele, așa cum spunea și președintele țării, arată o Românie stabilă

În opinia purtătorului de cuvânt PNL, „cifrele, așa cum spunea și președintele țării astăzi (joi - n.r.), arată o Românie stabilă, cu un potențial de dezvoltare pe care îl putem fructifica și pe care nu multe țări îl au”.

„Sigur, sunt multe greutăți la nivelul întregii populații și cu multe probleme de rezolvat, dar nicidecum așa cum e descrisă situația prin comentarii electorale. Dragi prieteni, vin sărbătorile și cred din tot sufletul că speranța trebuie întreținută ca lumina unei candele, de aceea vă îndemn să vedeți dincolo de aparențe și să credem mai mult unii în alții, în puterea noastră de a fi solidari și puternici împreună”, încheie Stroe.

Cheltuielile publice trebuie ajustate, „dar acest obiectiv nu se va face prin soluții imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu”, afirma marți secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

„PSD nu e de acord cu reducerea salariilor. Scenariul ministrului Marcel Boloș, care a menționat a salariilor în sistemul bugetar, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discuțiile care vor avea loc în cadrul Coaliției, pentru a nu risca compromiterea altor măsuri bune și necesare. Să nu lăsăm un măr bolnav să strice o grămadă mare de mere sănătoase. Trebuie să ajustăm cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin soluții imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu”, a transmis Paul Stănescu.

 

Premierul Nicolae Ciucă a spus luni, în cadrul ședinței PNL Timiș, că i-a cerut ministrului de Finanțe să nu taie niciun leu de la salarii și investiții și a anunțat că actuala coaliție reprezintă singura formulă prin care se poate guverna eficient România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.