Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Stroe, mesaj tăios pentru UDMR: Nu poți să ai pretenția la tot atâta ministere, cu un guvern mai suplu

Facebook/ Ionut Stroe
ionut stroe

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, la Prima News, că actuala coaliţie a fost una foarte bună şi a menţionat că liberalii nu au cerut niciun moment scoaterea UDMR de la guvernare. El a explicat că în condiţiile reducerii numărului de ministere din viitorul Executiv nu poţi să ai pretenţia menţinerii numarului actual de ministere sau a unor ministere avute în guvernarea precedentă, scrie News.ro.

Stroe vrea discuții private care să nu se mai scurgă în presă

“Vreau să stabilim din capul locului că PNL a considerat că actuala coaliţie a guvernării a fost una foarte bună. Niciun moment nu am cerut scoaterea de la guvernare a UDMR. Dacă liderii acestei formaţiuni politice vor forţa un astfel de scenariu şi înţeleg că exprimându-se public nu fac altceva decât să întărească această linie, nediscutată în interior, nu vom avea cum să oprim noi această opţiune. Nouă ne-ar plăcea ca toate aceste discuţii să le purtăm în interiorul coaliţiei şi eventualele condiţii, condiţionări, discuţii referitoare la un portofoliu sau altul să le purtăm în plan intern. Aceste discuţii continuă şi mai mult decât atât, după consultările de la Palatul Cotroceni partidele coaliţiei se vor aşeza din nou la masa dialogului pentru a stabili viitoarea configuraţie a Guvernului”, a afirmat Ionuţ Stroe, la Prima News.

El a precizat că prima opţiune a liberalilor este respectarea liniei şi sensului protocolului.

“Prima noastră opţiune a liberalilor, am spus-o tot timpul, a fost şi rămâne respectarea liniei şi sensului protocolului pentru că în momentul de faţă putem vorbi mai puţin despre litera protocolului pentru că acest guvern se va redimensiona, va fi unul mult mai mic. Această linie a protocolului şi a sensului protocolului are avantajul că ne-ar permite nouă în momentul de faţă un transfer foarte rapid al funcţiilor în guvern, lucru pe care l-am spus din capul locului, ne dorim să fie o tranziţie foarte rapidă, să nu fie niciun fel de sincope în funcţionarea Guvernului şi să avem un Guvern funcţional săptămâna asta”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

El a menţionat că această reducere a numărului de ministere a fost asumată de cei trei parteneri de la guvernare.

“A doua opţiune este renegocierea protocolului şi această variantă are ca principal beneficiu această reducere a numărului de ministere asumată de toţi cei trei parteneri. Acum, evident că noi suntem gata să purtăm discuţii pe ambele variante, dar există o condiţie, cea a unor negocieri rapide care să asigure o corectă şi profesională reprezentare a fiecărui partid în parte în noua structură de Guvern. Nu poţi să ai pretenţia menţinerii numărului actual de ministere sau a unor ministere pe care le aveai şi în guvernarea trecută”, a mai afirmat Ionuţ Stroe

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.