Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Președintele Consiliului Legislativ anunță că AMÂNAREA creșterii alocațiilor este neconstituțională și nelegală

florin iordache

Preşedintele Consiliului Legislativ, Florin Iordache, a afirmat vineri că iniţiativa Guvernului de a majora alocaţiile de stat pentru copii din 2022 este "neconstituţională şi nelegală", motiv pentru care avizul instituţiei pe care o conduce este unul negativ, conform Agerpres.

Citește și:  Diana Șoșoacă profețește PRĂPĂDUL după Raportul Matic: Din ce în ce mai multe țări vor pleca din UE

"Iniţiativa, aşa cum ne-a fost transmisă, din punctul nostru de vedere, este şi neconstituţională, şi nelegală. Ar lua foarte mult să vă dezvolt (...) Pe site-ul nostru vedeţi motivarea. (...) Dacă la prima încercare, pe care Guvernul a făcut-o, legea a fost şi neconstituţională, şi nelegală şi nu au ţinut cont de avizul nostru, nu puteam să venim a doua oară cu un astfel de aviz (n.r. - favorabil). Repet, legea este la fel de neconstituţională şi nelegală ca prima dată. De aceea am venit cu acest aviz negativ", a afirmat Iordache la Parlament.

Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023, a anunţat, joi, premierul Florin Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.