Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordache: După ce Justiția va consfinți fuziunea, vom putea schimba denumirea grupului în PMP

florin iordache

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, susţine că grupul UNPR din cadrul forului legislativ pe care îl reprezintă îşi va putea schimba denumirea în PMP după ce va exista o hotărâre judecătorească ce va consfinţi fuziunea celor două partide.

"Din punctul meu de vedere, atâta timp cât nu avem o hotărâre judecătorească .... În momentul în care va ieşi hotărârea judecătorească care va consfinţi fuziunea UNPR-PMP acela va fi momentul în care apoi, în Parlament, grupul poate să-şi schimbe numele în PMP", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Florin Iordache.

Citește și: Un cunoscut sindicalist lansează o petiţie dură: 'O trimitem la Casa Albă'

Liderul grupului parlamentar al UNPR, Ion Răducanu, a informat joi Biroul permanent al Camerei că începând cu data de 1 septembrie grupul Progresist (UNPR) îşi schimbă denumirea în grupul PMP şi îl propune pe Valeriu Steriu să ocupe funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor.

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a precizat, la finalul şedinţei Biroului permanent, că acest document a fost trimis, pentru două săptămâni, spre analiză şi pentru a da un răspuns Comisiei de regulament.

"Referitor la solicitarea grupului Progresist de schimbare a denumirii în PMP, Bp a decis ca această solicitare să fie trimisă pentru două săptămâni la Comisia de regulament, iar aceasta trebuie să întocmească un raport, dacă este legal sau nu. Un reprezentant al PNL a spus că dacă vom da curs acestei solicitări se va face o contestaţie la Curtea Constituţională, deoarece PMP nu a candidat la alegerile parlamentare, urmând după ce dânşii îşi fac fuziunea să poată să îşi facă această solicitare", a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.