Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordania acuză Israelul că i-a avariat unul dintre spitalele din Fâşia Gaza

themessenger.com
spital gaza

Armata iordaniană a acuzat miercuri Israelul că a avariat unul dintre spitalele sale militare de campanie în Fâşia Gaza şi a rănit două persoane în timpul bombardamentelor asupra teritoriului palestinian asediat, unde sistemul de sănătate se degradează tot mai mult de la o zi la alta, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Spitalul, situat în Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, a suferit "importante daune materiale din cauza bombardamentelor israeliene continue în împrejurimile sale" în noaptea de marţi spre miercuri, a transmis armata într-un comunicat.

Bombardamentul a rănit un infirmier la coapsa dreaptă şi la o mână în spitalul iordanian, adăugând că acesta va fi evacuat cu avionul în Iordania.

Un palestinian, internat la secţia de terapie intensivă, a fost "de asemenea rănit de schijele unui obuz şi de un glonţ în timp agresiunii", precizează comunicatul, citând o sursă militară iordaniană de rang înalt.

"Forţele armate iordaniene consideră Israelul pe deplin responsabil de securitatea personalului spitalicesc", indică documentul, cerând "puterii ocupante" să nu ia "nicio măsură susceptibilă să împiedice sau să obstrucţioneze personalul medical în exercitarea funcţiilor sale".

Înainte de război, Iordania dispunea deja de un spital militar de campanie în oraşul Gaza (nord). A înfiinţat un al doilea spital la Khan Younis după izbucnirea actualului conflict.

De la începutul războiului între Israel şi Hamas, declanşat la 7 octombrie, după un atac fără precedent al grupării islamiste palestiniene în comunităţile din sudul Israelului, mai multe spitale au fost afectate.

Ministerul Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas, a comunicat în decembrie despre pagube la spitalul de campanie iordanian din Khan Younis în urma unui atac israelian.

O lovitură în apropierea celuilalt spital iordanian din Gaza s-a soldat la jumătatea lunii noiembrie cu şapte răniţi în rândul personalului medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.