Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a ajutat la apărarea Israelului, Iordania avertizează că orice escaladare în regiune ar duce la 'căi periculoase'

The Jerusalem Post
armata iordania

Premierul Iordaniei, Bisher Khasawneh, a declarat duminică faptul că orice escaladare în regiune ar duce la „căi periculoase” și a afirmat că este necesar să se reducă escaladarea din partea tuturor părților, relatează Reuters.

În remarcile adresate cabinetului, Khasawneh a declarat că forțele armate ale țării vor face față oricărei încercări a oricărei părți care încearcă să pună în pericol securitatea regatului.

Apărarea aeriană a aliatului de nădejde al SUA a interceptat și doborât zeci de drone și rachete iraniene care au survolat spațiul aerian al țării în direcția unor ținte israeliene, au declarat surse de securitate.

IDF: SUA, Marea Britanie, Iordania şi Franţa au ajutat la apărarea Israelului împotriva atacului iranian cu rachete şi drone

Purtătorul de cuvânt al forţelor de apărare ale Israelului (IDF) a declarat că şi Franţa s-a numărat printre ţările implicate în apărarea împotriva atacului Iranului asupra Israelului din timpul nopţii, relatează The Times of Israel.

"Franţa are o tehnologie foarte bună, avioane, radare - şi ştiu că au contribuit la patrularea spaţiului aerian", a declarat contraamiralul Daniel Hagari, adăugând că nu are detalii exacte dacă avioanele franceze au doborât vreuna dintre rachetele lansate de Iran.

Oficialii israelieni au declarat anterior că Statele Unite, Marea Britanie şi Iordania au contribuit, de asemenea, la interceptarea barajului masiv de drone pe care Iranul l-a lansat asupra Israelului în cursul nopţii.

Iordania a recunoscut că a interceptat câteva obiecte zburătoare care au intrat în spaţiul său aerian în cursul nopţii şi spune că a făcut-o pentru siguranţa cetăţenilor săi, se arată într-un comunicat al cabinetului de la Amman. Iordania, care se află între Iran şi Israel, şi-a pregătit apărarea aeriană pentru a intercepta orice dronă sau rachetă care i-ar fi încălcat teritoriul, au afirmat două surse de securitate regionale. "Unele schije au căzut în mai multe locuri în acest timp, fără a provoca daune semnificative sau răniri ale cetăţenilor", adaugă declaraţia cabinetului iordanian.

Forţele de apărare israeliene au declarat că atacul iranian, primul atac direct al Republicii Islamice asupra Israelului, a cuprins aproximativ 170 de drone, 30 de rachete de croazieră şi 120 de rachete balistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.