Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordania vrea să strângă 5,9 miliarde de euro pentru refugiaţii sirieni de pe teritoriul său

NBC News
refugiati

Guvernul de la Amman a anunţat luni lansarea unui plan de strângere a 6,6 miliarde de dolari (5,9 miliarde de euro) pe lângă donatorii internaţionali pentru a răspunde nevoilor pe următorii trei ani ale sutelor de mii de sirieni refugiaţi în Iordania, transmite AFP.

'Astăzi (luni), lansăm un plan de intervenţie de 6,6 miliarde de dolari pentru criza siriană pentru perioada 2020-2022', a anunţat ministrul iordanian al planului şi cooperării internaţionale, Wissam al-Rabadi, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: După dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, Cătălin Tolontan și-a modificat ancheta: ‘Interlopul din bandele din Berceni’ a devenit polițist local

El a explicat că ţara sa 'găzduieşte peste 1,3 milioane de sirieni, ceea ce a avut repercusiuni grave asupra economiei, infrastructurilor şi bugetului de stat'.

'Circumstanţele excepţionale pe care le traversează lumea, mai ales pandemia de COVID-19, au constituit o povară în plus pentru Iordania', a subliniat ministrul, îndemnând comunitatea internaţională să 'continue să susţină' regatul haşemit.

Iordania adăposteşte pe teritoriul său în jur de 650.000 de sirieni refugiaţi începând din martie 2011 şi care sunt înregistraţi pe lângă Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

Citește și: În contextul creșterii cazurilor de coronavirus, Nelu Tătaru trage semnalul: O să fim nevoiți să aplicăm și anumite restricții

Aproximativ 700.000 de sirieni erau deja prezenţi în Iordania înaintea începerii conflictului din Siria, potrivit autorităţilor de la Amman.

Regatul Iordaniei, care împarte o lungă frontieră cu Siria, se plânge în mod regulat de diminuarea ajutorului internaţional şi afirmă că găzduirea refugiaţilor sirieni l-a costat peste 10 miliarde de dolari de la începutul conflictului soldat cu peste 380.000 de morţi şi milioane de refugiaţi.

În ianuarie 2018, guvernul iordanian şi organisme ale Naţiunilor Unite au aprobat un plan de asistenţă de 7,3 miliarde de dolari pentru a ajuta regatul haşemit să facă faţă crizei siriene între 2018 şi 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.